Elektrikli araç satışları dönüm noktasına ulaştı Elektrikli araç satışları dönüm noktasına ulaştı
Çinli akıllı telefon üreticisi iQOO, Z serisinin en güçlü modeli olan iQOO Z9 Turbo'yu 24 Nisan'da tanıtacağını duyurdu.

Snapdragon 8s Gen 3 yonga setine sahip olan bu model, Çin pazarında Redmi Turbo 3 ve yakında çıkacak olan Realme GT Neo 6 ile rekabet edecek. iQOO Z9 Turbo'nun yanı sıra, Snapdragon 7 Gen 3 yonga setine sahip iQOO Z9 ve Snapdragon 6 Gen 1 yonga setine sahip iQOO Z9x modellerinin de seride yer alacağı belirtiliyor ancak bu modellerin Turbo versiyonuyla aynı zamanda piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz netlik kazanmamıştır.

iQOO Z9 Turbo hakkında şu ana kadar bilinen özellikler arasında, 6,000mAh kapasiteli bir batarya, 6K çözünürlüklü bir VC ısı dağıtım ünitesi ve özel bir grafik işlemci bulunuyor.

Ayrıca, 6.78 inç büyüklüğünde, 1.5K çözünürlük sunan düz OLED ekran, 144Hz tazeleme hızı, 2160Hz PWM karartma özelliği ve ekrana entegre parmak izi sensörü gibi özelliklere sahip olduğu söyleniyor. Cihazın, 12 GB veya 16 GB LPDDR5x RAM ve 1 TB UFS 4.0 depolama alanı ile gelmesi bekleniyor. Android 14 tabanlı OriginOS 4 işletim sistemi ile çalışacak olan Z9 Turbo, ön tarafta 16 megapiksellik bir kamera ve arka tarafta OIS destekli 50 megapiksel ana kamera ile 8 megapiksel ikincil kamera kombinasyonuna sahip olacak. Cihazın fiyatı ile ilgili henüz bir bilgi verilmedi.