Geçtiğimiz günlerde, Buharkent’te TARİŞ’in bahçesinde AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Arı’nın iş yerine ait tüplerin konduğunu, TARİŞ’in adeta Mustafa Arı’nın deposu olarak kullanıldığını gündeme getirmiştik.

Mustafa Arı daha sonra yaptığı açıklamada tüplerin kendisine ait olduğunu kabul etti. Bu alanı kiraladığını söyledi.

Haliyle insanın 1.derece yakını TARİŞ’in Müdürü olunca akıllara ‘Hani kardeşim senin kira sözleşmen?’ sorusu geliyor.

İlk soru olarak yineleyelim; Mustafa Arı, TARİŞ ile yaptığı kira sözleşmeni yayınlayacak mısın? Eğer kira sözleşmen var ise bugüne kadar neden yayınlamadın?

Bir diğer konu ise, tüpler açık alanda, güneşin bağrında muhafaza ediliyor. Bununla ilgili de meclisin Arı üyesi, Bakanlık denetiminden geçtiğini söylüyor. Buradan ikinci soru olarak yeniden soralım; Sanayi Bakanlığı’nın denetimindeki bir konu olduğunu söylediniz. Çıkıp, evet Sanayi Bakanlığı’na burayı gösterdim ve denetimden sorunsuz geçtiğim diyebilir misiniz?

Bakanlık görevlilerine telefon açtırdınız mı?

AK Partili milletvekillerinden devreye giren oldu mu? Bizim Mustafa’nın deposu TARİŞ’in bahçesi. Siz görmezden gelin diyen birileri oldu mu?

Sana son bir şans Sayın Mustafa Arı,

TARİŞ ile arandaki kira sözleşmeni yayınla. Yayınlamazsan bu konuda yalan söylediğini, TARİŞ’in bahçesini bedelsiz kullandığını, 1.derece yakının tarafından arazinin sana peşkeş çekildiğini düşüneceğim.

**

Ben bu soruları Mustafa Arı’ya daha önce de yöneltmiştim. Kovanın en fazla vızıldayan arısı olma yolunda büyük bir mesafe kat etti ama bu soruları nedense görmezden geldi.

Şimdi, AK Parti’de Bahri Kanat’ın ardından en akil, en aklı başında, en akıllı isimlerin başında gelen Mustafa Arı’ya yanıtlaması istemiyle şu soruları da yöneltmek istiyorum:

Havaalanı nerede?

Şehir hastanesi nerede?

Adliye Sarayı nerede?

PTT Hizmet Binası nerede?

Çiftçinin, esnafın, emeklinin hali ne olacak?

İktidarınızda zam üstüne zam yapılıyor her şeye.. Vatandaşın sırtından ne zaman inmeyi düşünüyorsunuz?