Huawei'nin gelecek vaat eden yeni Kirin PC yonga seti hakkında çevrimiçi olarak dolaşıma giren bilgiler, teknoloji dünyasında dikkat çekici bir merak uyandırdı. Sızıntıya göre bu yonga seti, Apple ve Intel gibi rakiplerle rekabet edebilecek özelliklere sahip olacak. İddialara göre Kirin PC yonga seti, Taishan v130 mimarisini kullanıyor ve sekiz çekirdekli bir işlemci ile 2.5 GHz temel hız sunuyor. Grafik işlem birimi olarak adlandırılan 10 çekirdekli "Ma Liang 920" GPU'su bu donanımın grafik performansını üst seviyelere taşıyacak gibi görünüyor.

Ancak bu bilgiler henüz doğrulanmadığı için sızıntılarla ilgili bir miktar şüpheci olmakta fayda var. Geekbench 6'da çoklu çekirdek testlerinden 11640 puan alarak, Apple'ın M2'si ve Intel'in i7-13700H işlemcisine yakın performans sergilediği belirtiliyor.

Huawei Apple’ı tokatlamaya devam ediyor, Kirin Apple M2 ile kıyasıya yarışıyor

Apple baskılara dayanamadı, WhatsApp ve Instagram AppStore'dan kaldırıldı Apple baskılara dayanamadı, WhatsApp ve Instagram AppStore'dan kaldırıldı

Bu işlemciler sırasıyla ortalama olarak 10064 ve 12203 çoklu çekirdek puanına sahipler. Ayrıca Geekbench 5'te tek çekirdek için 1130, çoklu çekirdek için ise 8765 puan aldığı söyleniyor. 3D Mark Wild Life Extreme testinde ise 20W güç tüketimiyle 6490 puan elde ettiği ifade ediliyor.

Cinebench R24 testinde ise işlemci, 72 puanlık bir CPU skoru ile tek çekirdek için 680 puan, çoklu çekirdek için ise 1695 puan almayı başardı. Yeni Kirin PC yonga setinin 32GB'a kadar LPDDR5-6400 belleği 128-bit veriyolu üzerinden çalıştırabildiği ve saniyede 100GB bant genişliği sunduğu belirtiliyor. Ayrıca 2TB'a kadar katı hal sürücüsü (SSD) desteği ve üç adet USB-4 portu içerdiği de gelen bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasında sızıntılar her zaman heyecan yaratır ancak bu tür bilgilerin doğruluğunu zaman gösterecektir. Bu yüzden Huawei'nin bu iddialı yonga setiyle ilgili resmi açıklamaları beklemek, olası yanılgılardan kaçınmak adına önem taşımaktadır.

Kaynak: f5haber