Didim’de engellilere temsili askerlik töreni düzenlendi Didim’de engellilere temsili askerlik töreni düzenlendi
Google'ın uygun fiyatlı alternatifi olan "a" serisinin devamı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz sene tanıtılan Pixel 7a, olumlu geri dönüşler aldı. Şimdi ise Pixel 8a için heyecan dorukta. Son raporlar, telefonun önemli bir kilometre taşını aştığını gösteriyor. İşte Google Pixel 8a'nın bilinen özellikleri ve potansiyel tanıtım tarihi!

Google Pixel 8a, G8HNN, GKV4X, G6GPR ve G576D model numaralarıyla Bluetooth SIG veri tabanında listelendi. Telefonun Bluetooth 5.3 desteği dışında teknik özellikler hakkında herhangi bir bilgi bulunmasa da, lansmanın yakın olduğunu gösteriyor.

Telefonun Mayıs ayında düzenlenecek Google I/O konferansında tanıtılması bekleniyor. 6,1 inç FHD+ çözünürlüklü OLED ekranı, 120 Hz yenileme hızı ve 1.400 nit tepe parlaklığı ile dikkat çekecek. Ayrıca HDR teknolojisini destekleyecek.

Geçen yıl Pixel 7a'da 90 Hz yenileme hızı bulunuyordu. Pixel 8a, özellikle ekran tarafında ciddi iyileştirmelerle geliyor. Ayrıca, model, Tensor G3'ün hız aşırtmalı bir versiyonundan güç alacak. Geçtiğimiz yılın Geekbench performans testi sonuçlarına göre, tek çekirdekte 1.218 ve çok çekirdekte 3.175 puan aldı.

Google Pixel 8a'nın kutu görseli MySmartPrice tarafından paylaşıldı. Görseller, telefonun tasarımını net bir şekilde ortaya koyuyor. Daha yuvarlak çerçeveler ve kompakt bir görünüm tercih edilmiş. Kamera kurulumunda da küçük bir değişiklik görülüyor.      

Kaynak: f5haber