Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Gençlik Kolları Başkanı İhsan Artuğ Akosman, yaptığı yazılı basın açıklama ile AKP'li Mustafa Arı'ya tepki gösterdi. Akosman, "Şimdi Arı'ya sormak lazım; sen bu şehir için ne yaptın? Senin abilerin, ablaların Aydın için, Aydınlılar için ne yaptı?" dedi.

CHP'li Akosman'ın açıklaması şu şekilde:

Vız vızlığıyla tanıdığımız AKP Sözcüsü Mustafa Arı, algı ve iftiralarla dolu bir çalışmaya daha çanak tutarak tekrar gündeme gelmeye çalışmış. Bakın bu Arı manipülasyon çalışmaları kadar Aydın ve Aydınlılar için yazıp çizseydi belki hükümet bu kentin sorunlarını görmezden gelmeyi bırakırdı, AKP'lilerin Aydın'a verdiği sözler tutulurdu, Arı'nın da Aydın'a bir faydası dokunurdu.
Biliyorsunuz Arı'nın bir diğer ünvanı da 'kaçak tüpçü'. Yalnızca ilçesi Buharkent'te değil tüm Aydın'da böyle tanınıyor kendisi. Bu ünvanı elde etmesi de kolay olmadı; önce türlü türlü usulsüzlükleri ortaya çıktı, bu usulsüzlüklerin hiçbirini yalanlayamadı Arı. Ardından Kızılay'ın düzinelerce yardım kolisinin Arı'nın dükkanında olduğu öğrenildi, bu konu hakkında da cevap veremedi AKP sözcüsü. Sonrasında Arı'nın yardım kolilerinden dolayı yer kalmayan dükkanında ki tüplerini Tariş depolarında istiflediği, bu durumun vatandaşların can güvenliğini yüksek derecede tehlikeye attığı öğrenildi, bu konuda da sustu kaldı Arı. En sonunda da Arı'nın cevap veremediği sorulardan kaçmak için çareyi tüplerini arkadaşına devretmekte bulduğu ortaya çıktı ve bizim Arı oldu kaçak tüpçü. Yani hikaye trajikomik bir hale büründü, 22 yıldır alıştığımız klasik bir saray komedyası oldu çıktı.

Şimdi Arı'ya sormak lazım; sen bu şehir için ne yaptın? Senin abilerin, ablaların Aydın için, Aydınlılar için ne yaptı? Tutamadığınız sözlerinizi, yarım bıraktığınız çalışmaları, elinize yüzünüze bulaştırdığınız projeleri sıraladığımızda sayfalar yetmiyor Sayın Arı! Bir daha başarılarıyla Aydın'ı marka bir kent, tüm dünyada örnek gösterilen bir şehir haline getiren Özlem Çerçioğlu'nu eleştirirken 2 kere düşün! 31 Mart'ta yine yaşayacağınız mağlubiyeti de hesaba kat, ona göre konuş!

İhsan Artuğ Akosman
CHP EFELER GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI