Bir kez yenildiğinde vücudu ele geçiren ve vitaminlerle saran yeşil mercimek salatası diyet yapanların da favori yiyeceği.

Sofraların gülü yeşil mercimek harika bir yemek alternatifi. Halk arasında türlü isimlerle anılan yeşil mercimek diyetlik bir öğün olarak da karşımıza çıkıyor.

Çorbasını hepimizin bildiği yeşil mercimek harika bir salata haline de gelebiliyor. Yeşil mercimeğin salatası da bulgur ve pirinçe faydada 5 kart fark atıyor.

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Çok kısa sürede hazır hale gelen yeşil mercimek salatası hem doyuruyor hem de besliyor. Kalorisi düşük, diyet yapanların da listesinde yer alıyor. Gereken malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet havuç 3-4 dal taze soğan 3-4 dal taze nane Maydanoz Dereotu 3-4 dal roka 1 adet kırmızı biber (benim biber turşum vardı konserve onu kullandım, közlenmiş de kullanabilirsiniz) 1 çay bardağı haşlanmış mısır 3-4 adet salata turşusu

Sosu için: 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 adet limon (ekşi sevmeyenler azaltabilir) Zeytinyağı Tuz

ANINDA YEŞİL MERCİMEK SALATASI Yemek sitelerinde de tarifine ulaşabileceğiniz yeşil mercimek salatasının hazırlanışı şöyle:

1- Bol suda mercimek haşlanır. 2- Havuçlar küp küp doğranır. 3- Yeşillik ve diğer malzemeler de hazır tutulur. 4- Mercimek ve havuca tüm malzemele ilave edilir. 5 - Sos dökülür ve karıştırılr.

Faydalarına gelirsek yeşil mercimeğin; cildi koruduğu söylenir ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur. Protein içeriği sayesinde de tokluk hissi verir. Bu nedenle kilo vermede de etkili olduğu bilinir. Uzmanlara göre faydaları şöyle sıralanabilir:

Glutensiz bir besindir mercimek. Dolayısıyla çölyak hastalığı olanlar ya da bu şekilde beslenmeyi tercih edenler için cazip bir seçenektir. Kronik hastalıklara karşı koruyucudur. Tansiyonu Dengeler Kalp Sağlığını Destekler Sindirim Sistemini Düzenler