Gündem

Ünlü ekonomistten yatırımcılara dikkatli olun uyarısı!

Ünlü ekonomist İslam Memiş yaptığı son piyasa analizinde yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu. Özellikle açıklanan faiz oranlarına değinen Memiş, sakin ancak karmaşık bir haftanın vurgusunu yapıyor.

Abone Ol

İslam Memiş yaptığı son piyasa değerlendirmesinde faiz kararlarında herhangi bir değişikliğin olmayacağını tahmin ettiğini belirterek yatırımcıların herhangi bir sürprize de hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti. Açıklamalarında; piyasalardaki hareketlilikten kaynaklanan risklerin farkında olunması gerektiğini vurgulayan Memiş, "Uyanın ve işinize odaklanın. Gerçekçi olmayan hayallere kapılmak yerine gerçekleri görmeye çalışın" ifadeleri ile yatırımcılara hayallere kapılmak yerine gerçekleri görün dedi.  

Memiş açıklamasının sonunda piyasada bu hafta görülmesi beklenen oranları; ‘’EUR/USD PARİTESİ: 1,07-1,08 aralığında bulunuyor. Hedef 1,09 seviyesine odaklanıyor. ONS ALTIN (XAU/USD): 2 bin 21 dolar seviyesinde. Bu hafta 1.980-2.030 dolar aralığını takip edecek. ONS GÜMÜŞ (XAG/USD): 23,09 dolar seviyesinde. 22,80-23,80 aralığını takip etmeye devam edecek. BITCOIN (BTC): 52 bin 174 dolar seviyesinde. Bu hafta 48-52 bin dolar aralığını takip edecek.’’ ifadeleri ile açıkladı.