Cumhur İttifakı’nın Söke Belediye Başkan Adayı Tekin Yavuz’un sosyal medya üzerinden paylaştığı video alay konusu oldu. Yavuz, yıllar önce kapatılan ve konut imarlı olan eski hayvan barınağını gezerek algı yaratmaya çalıştı. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, göreve gelir gelmez Söke’deki hayvanseverler ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmuştu. Ardından sokak hayvanlarının rehabilite edilebileceği ve korunacağı Söke’ya yakışacak bir hayvan barınağı için çalışmalara başlamıştı.

Hayvan barınağı yapımı için ihaleye çıkılmış ancak Türkiye’deki ekonomik tablo nedeniyle ihaleye katılan firma olmamıştı. Yine de vazgeçmeyen Başkan Arıkan, yeni barınak yapımı için kaynak yaratmayı başarmış, proje hazırlanmıştı. Yeni barınağın yeri Söke Belediyesi’ne ait parke taşı tesislerinin yanındaki alan olarak belirlenmişti.

Yaklaşık 2 dönüm arazi üzerine inşa edilecek olan barınağın temelinin ise Şubat ayı içinde atılacağı öğrenildi.

Konforlu ve güvenli yolları adresi: Karaova Mahallesi Konforlu ve güvenli yolları adresi: Karaova Mahallesi

Tekin Yavuz’un algı yaratmak için paylaştığı video tepki toplarken, Başkan Arıkan’ın dedikodulara ve ucuz algı operasyonlarına kulaklarını tıkayarak temel atmaya hazırlanması vatandaşların takdirini kazandın.