Tavşanlı Meslek Yüksekokulu tarafından Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Haritacılık Mesleğinde Değişen Gelecek ve Kariyer Planlama” konulu söyleşi düzenlendi.

Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde Harita-Tapu-Kadastro bölümü öğrencileriyle düzenlenen etkinlikte konuşan akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Uslu, haritacılığın güncel uygulamaları ve gelecek projeksiyonu, Endüstri 4.0 devrimi’nin içerdiği teknolojilerin haritacılık mesleğine yansımaları ve haritacılık mesleğinde yükselen trendler, iş fırsatları ve kariyer planlama konularında sunum gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Uslu, sunumun ardından öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Hisarcık’ta satranç turnuvası Hisarcık’ta satranç turnuvası

Programın sonunda Okul Müdürü Okay Torun, öğrencilere yapılan bu bilgilendirme dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Uslu’ya teşekkür etti. Harita-Tapu-Kadastro Bölüm öğretmeni Sibel Saike Barut da günün anısına öğretim üyesine hediye takdiminde bulundu. Etkinliğin DPÜ’nün tüm birimleri ve akademisyenleriyle Kütahya’nın tüm ilçelerinde etkin şekilde yer alma isteğinin bir yansıması olduğunu kaydetti ve söyleşinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: iha