Bu marka telefonların ekranları ücretsiz değiştiriliyor Bu marka telefonların ekranları ücretsiz değiştiriliyor
Bu güncelleme, kullanıcıların cihazlarını daha akıllı ve etkileşimli hale getirecek yenilikçi özellikler sunacak. Mart ayının sonlarında yapılacak olan bu güncelleme ile Samsung, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. AI destekli bu yeni güncelleme, fotoğraf çekiminden sesli komutlara kadar bir dizi işlevi geliştirecek. Samsung, bu yeniliklerle eski S23 kullanıcılarının da en yeni teknolojik gelişmelerden faydalanabilmesini sağlamak istiyor. Bu hamle, şirketin mevcut kullanıcılarına olan bağlılığını ve teknolojik yeniliklere olan odaklanmasını gösteriyor.

Samsung, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Galaxy S24'ün Yapay Zeka özelliklerinin geçen yılın telefonlarına (katlanabilirler dahil) ve tabletlerine Mart sonunda geleceğini duyurdu. Bazı yabancı haber siteleri, Ocak ayında Samsung’un AI güncellemesinin yakında Galaxy S23 serisi, Z Fold 5, Z Flip 5 ve Tab S9'a sunulacağını bildirmişti. Bugünkü duyuru, bu cihaz listesini resmi olarak onaylarken, özelliklerin Mart 2024'ün sonlarında geleceğini daha spesifik olarak belirtti.

2023 cihaz grubu, önümüzdeki ay S24 serisinden AI özellikleri ile bir yazılım güncellemesi alacak. Bunlar arasında iletişim bazlı AI hileleri bulunuyor; Chat Assist (mesaj tonunu ayarlar ve mesajları çevirir), Live Translate (gerçek zamanlı ses ve metin çevirileri) ve Interpreter (yüz yüze konuşmalar için bölünmüş ekran çevirisi).

Ayrıca, üretkenlik bazlı AI özellikleri de bu cihazlara gelecek; Circle to Search (ekranınızdaki herhangi bir şeyi çevreleyerek arama yapma), Note Assist (notların biçimlendirilmesi, özetlenmesi ve çevirisi), Browsing Assist (haber makalelerinin özetleri) ve Transcript Assist (toplantı kayıtlarını dönüştürme ve özetleme).

Son olarak, bu cihazlara gelecek görsel bazlı AI özellikleri arasında Generative Edit (kareleri yeniden düzenleme, konuları taşıma veya silip yerine koyma), Edit Suggestion (önerilen görüntü düzeltmeleri) ve Instant Slow-Mo (standart bir videoyu yavaş çekime dönüştürmek için ekstra kareler üretme) bulunuyor.

Mart ayından itibaren güncelleme alacak tam cihaz listesi Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Tab S9'u içeriyor. Ancak Samsung, daha fazla cihazın bu gruba katılacağını söylüyor. "Bu, Galaxy AI'nin sadece başlangıcı, çünkü 2024 içinde 100 milyon Galaxy kullanıcısına bu deneyimi sunmayı planlıyor ve mobil AI'nin sınırsız olanaklarını değerlendirmenin yeni yollarını inovasyon yapmayı sürdüreceğiz," dedi Samsung Başkanı TM Roh bir basın bülteninde.

Galaxy S24 Ultra incelememizde AI özelliklerinden genellikle etkilendik. AI'ı kullanmak şu anda herkesin her şeye zorla sokmaya çalıştığı için süper heyecan verici bir gelişme olmayabilir, ancak S24 Ultra'yı daha güçlü ve kullanışlı bir cihaz haline getiriyor.

Kaynak: f5haber