Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, devletin teşvik ettiği bölgelerdeki imkanlardan yararlanarak, para ödemeden arazi sahibi olmanın yollarını sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. “Peki bu yöntemler neler? Devlet teşvikli arazi satışlarına nasıl ulaşılabilir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin’in verdiği bilgiler doğrultusunda, devletin teşvik ettiği bölgelerdeki imkanlardan yararlanarak, cebinizden para çıkmadan arazi sahibi olabilirsiniz. “Peki nasıl?” diyorsanız, Gültekin tarafından yayınlanan açıklamadan elde edilen bilgilere göre, bu illerin güncel listesine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşabileceğiniz bilgisi yer alıyor.

Gültekin, “yerleşim yerleri, tarım arazileri, orman ve mera alanları ile atıl durumda olan tarla vasıflı araziler Türkiye’nin toplam toprak varlığının önemli bir kısmını oluşturuyor” diyerek sosyal medya üzerinden arazi satışları ile ilgili bilgileri açıkladı.

5 ayda yüzde 200 zamlandı: İşte tavuk kanadının fiyatı 5 ayda yüzde 200 zamlandı: İşte tavuk kanadının fiyatı

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, devletin teşvik ettiği bölgelerdeki imkanlardan yararlanarak, cebinizde para çıkmadan arazi sahibi olmanın yollarını sosyal medya hesabı üzerinden şu şekilde açıkladı;

Gültekin, “söz konusu arazi sahibi olmanın ilk adımı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) e-Devlet platformu aracılığıyla başvurmak gerekmektedir. Bu aşamada, Çiftçi Kayıt Belgesi’nin alınması ise oldukça kolay. Çiftçi Kayıt Belgesi almak isteyen kişiler kayıt işlemleri için gerekli olan belgeler ile ilgili bilgileri Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi web sitesine giriş yaparak ulaşabilir” dedi.

Söz konusu belgenin teşvik verilen illerin yetkilileri üzerinden alınmasının daha avantajlı olacağını dile getiren Gültekin, Arazi Edindirme ve Değerleme Başkanlığı’na başvuru yaparak, arazi edindirme programı kapsamına dahil olunabileceğini vurguladı.

Bu programın amacının nitelikli çiftçilerin yetiştirilmesi olduğuna dikkat çeken Gültekin, arazi dışında, gübre gibi desteklerin de alınabileceğini belirtti.