Birçok kişi, yüksek kredi kartı aidat ücretleri konusunda şikayetçiydi ve bu konuda rahatlatıcı bir çözüm tavsiyesi sunuldu. Kartın özelliklerine ve bağlı olduğu bankaya göre değişmekle birlikte, kredi kartı aidat ücretleri 1.500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Ekstreleri kontrol edenler, bu yüksek tutarları görünce şaşırıyorlar, ancak kontrol etmeyenler ise farkında olmadan aidat ücretini ödüyorlar. Ancak bu durumdan kurtulmak mümkün. Paranızın iadesini talep edebilirsiniz ve süreç e-Devlet üzerinden başvuru yapılmasıyla başlıyor.

Bankalarla vatandaşların yıllardır karşı karşıya kaldığı kredi kartı aidatı sorunu, bu yıl bankaların uyguladığı yüksek zam oranlarıyla daha da arttı. Tüketici Hakem Heyetleri ve tüketici derneklerine binlerce şikayet gelirken, yıllık olarak alınan kredi kartı aidatlarının 400 ila 1500 TL arasında değiştiği öğrenildi.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, "Bu yıl özel bankalar genellikle kredi kartı aidatlarına yüzde 50 ila 70 arasında zam yaptılar. Türkiye'de 103 milyon aktif kredi kartı bulunuyor. Bu kartlara bu yıl 30 milyar TL'yi aşan bir aidat yansıtılacak" dedi.

Kredi kartı aidatlarıyla ilgili şikayetlerin üçte birini oluşturduğuna dikkat çeken Küçük, "Aidatların tamamen kaldırılması gerekiyor" dedi.

Aydın'da damacana suya zam! İşte yeni fiyatlar Aydın'da damacana suya zam! İşte yeni fiyatlar

Küçük ayrıca, bankaların yasa gereği onay alma şartını uygulamadığını ve aidatın iptal edilmesi talebi sonrası vatandaşlara para puan veya harcama sözü dayattığını belirtti.

Vatandaşlar, bankaların müşteri hizmetlerini arayarak veya tüketici hakem heyetlerine e-Devlet üzerinden başvurarak kredi kartı aidatlarını geri alabilirler. Bunun için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Ancak vatandaşlar, kart aidatlarını geri alabilecekleri yönünde gönderilen SMS mesajlarına ve sosyal medya reklamlarına itibar etmemelidir; çünkü bunlar dolandırıcılar tarafından gönderilebilir ve kişisel bilgilerinizi çalabilirler. Bu nedenle, banka müşteri hizmetlerini ve e-Devlet'i kullanarak aidat iadesi başvurusu yapmak en güvenli yoldur.