Son bir haftada taşıt kredisi faiz oranlarının %7.89 artarak 47.93'e yükselmesi, bu alternatif ödeme yöntemini daha cazip hale getirdi. Ticaret yapan kişilerin, kredi imkanlarının kısıtlanmasıyla birlikte senetle satışlara yönelmesi, sektör temsilcilerince vurgulanıyor. Bu durum, bazı kişilerin ev veya işyeri ipoteği göstermek zorunda kalmasına sebep olabiliyor.

Kripto paralar artacak mı yoksa düşecek mi? Ünlü analist yorumladı Kripto paralar artacak mı yoksa düşecek mi? Ünlü analist yorumladı

Senetle satışlar, online alışveriş platformlarında da artış gösteriyor. Özellikle İstanbul'daki Galericiler Sitesi'nde bazı mağazalar, senetle ödeme seçeneğini vitrinlerine taşıyorlar. Senetle satışlarda genellikle 24 ay vadeli ödemeler tercih ediliyor ve aracın yarısı kadarı peşin alınıyor. Geri kalan kısma uygulanan faiz oranları galeriden galeriye değişiklik gösterebiliyor.

Bazı galeriler, senetle satış yapacak müşterilerden KKB puanı da talep ediyor. Örneğin, belirli bir aracın ilanında, yüksek KKB puanına sahip müşterilere özel vade seçenekleri sunulduğu belirtiliyor. Ancak düşük puanlı müşteriler için farklı ödeme koşulları geçerli olabiliyor.