KONUTDER'in Ekim-Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi, sektördeki önde gelen markalı konut üreticilerinin beklentilerine dayanarak yapılan bir değerlendirme sunuyor. Ankete katılan firmalar, birinci el konut satışlarında ve yabancılara yapılan satışlarda yaşanan düşüş eğiliminin devam edeceğini belirtiyorlar. Bu durumun, konut üretiminde de bir azalmaya neden olacağı öngörülüyor.

Emekli zammında netleşen oran belli oldu.. Refah payı detayı Emekli zammında netleşen oran belli oldu.. Refah payı detayı

Konut ve Gayrimenkul Derneği Başkanı Ramadan Kumova, sektörde yürütülen çalışmaların gayrimenkul alanı için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, özellikle İstanbul başta olmak üzere ülke genelindeki konut ihtiyacını belirlemek amacıyla yürütülen araştırmaların sektörün geleceği açısından kritik olduğunu ifade etti. Anket sonuçlarına göre, birinci el konut satışlarında beklenen düşüş trendinin devam edeceği, yabancılara yapılan konut satışlarında azalma öngörüsünün arttığı, konut fiyatlarında artış beklentisinin azaldığı ve maliyetlerdeki yükselişin devam edeceği belirtiliyor.

KONUTDER'in Ekim – Aralık 2023 dönemine ait Üretici Beklenti Anketi sonuçlarına göre, 2024'ün ilk altı ayına ilişkin markalı konut üreticilerinin beklentileri incelendiğinde, konut üretiminde azalış beklentisi yüksekken, kentsel dönüşüm alanında ise artış umutlarının canlı olduğu görülüyor. Ancak kredi faizlerindeki beklenen artışın düşük olduğu ve kredili konut satışlarında düşüş beklentisinin arttığı belirtiliyor. Tüm bu veriler, sektörün 2024'ün ilk yarısında durgun bir döneme girebileceği yönünde işaretler taşıyor.

Kaynak: f5haber