Yaz sezonunun başlaması ile beraber Karayollarınca başlatılan sathi kaplama çalışmasına tepki gösteren vatandaşlar, “ Bir bahar dönemi durdular şimdi esnafın iş yapma, tatilcinin dinlenme döneminde ortalığı mıcır tozuna boğuyorlar. Hangi akla hizmet bu işler yapılıyor. Karayolları bizlere çile çektirmek için özel programı mı uyguluyor. Bir işi beceremiyorlarsa bıraksınlar yapmasınlar” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Tatillerini geçirmek için Kuşadası’nı tercih eden yerli ve yabancı turistler de karayollarının yaptığı bu çalışmalara tepki gösteriyor.

Özellikle araç sürücüleri yapılan çalışmaların mal ve can güvenliğin tehlikeye attığını belirterek “ Kuşadası’na tatil yapmak için geldik. Ama şu anda can ve mal güvenliğimiz tehlike altında . Karayollarının bu yaptığı çalışmalar resmen ölüme davetiye çıkartıyor. Bu devirde böyle bir yol çalışması kabul edilemez. Sözde yaptıkları kaplamada kullandıkları yol malzemesi araçlarımıza zarar veriyor. Ortaya çıkan Mıcır tozu sağlığımıza zarar veriyor. Asfalt yapılması gerekirken yollara zift üstüne Mıcır dökmek nasıl bir hizmettir. Amaçları bize tatili zehir etmek mi? Karayolları Bölge Müdürlüğünün ülkemizin en önemli turizm kentine reva gördüğü yollar bu mu? Bizleri resmen cezalandırmak istiyorlar.“ tepkilerini dile getirdiler.

Esnaf İsyanda

Karayolları bir kış ve bahar dönemi bekledi. Burası kar yağışı alan bir bölge değil. Mart Nİsan aylarında bu işlem yapılabilirdi. İşyerlerimize tozdan müşteri gelmiyor. Biz işi gücü bıraktık 10 dakika da bir cam vitrin siliyoruz. Karayolları’nın bu yaptığı hizmet değil olsa olsa işkence. Biz mağduruz, çevre de yaşayanlar mağdur. Kuşadası’na gelen tatilci mağdur. Bu yolları görüp geri dönen tatilciler var. Karayolları ne yapmak istiyor. Burası muz cumhuriyetimi neden hiç bir yetkili bu işe bir dur demiyor.

Editör: Haber Merkezi