Bunlardan ilki güneş kremi D vitamini almasını engeller düşüncesidir.  Bu cümle yanlış bilinenlerdendir. Güneş kremi ilk uygulandığında cildin D vitamini almasını engelleyebilir ama krem cilt tarafından emildiğinde yeniden güneşten D vitamini emilimi başlar. Hatta giysi üzerinden de emilim gerçekleşir.

Bir diğer yanlış bilinen ise güneş kreminin sağlığı bozduğudur. Bu kremin içinde bulunan oxybenzone yüzünden bu söylenti vardır. Fakat fareler üzerinde yapılan deney sonucu herhangi bir toksik maddeye rastlanmamıştır.

 En çok rastlanan yanlışların başında da esmer kişilerin güneş kremi  ihtiyacı duymadığıdır. Fakat bu yanlış bir bilgidir. Koyu tenli kişilerde de yaşlanma ve cilt kırışıklığı oluşabilir. Bronzlaştırıcıların da cildi koruduğu yanlıştır.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılmalıdır?

Her şeyden önce güneş kremi cilt tipine uygun olarak seçilmelidir. Dermotologdan yardım alınabilir bu konuda.  Güneş kremini güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce uygulamalıdır. Doğru miktarda ve tüm güneş gören yerlerin eşit bir şekilde kullanılmasında yarar vardır.

Gereğinden fazla sürmek pek de yarar getirmeyecektir. Güneş kreminin maksimum etkisi 2 saate kadardır. Siz de güneş Kremi ve kullanımları hakkında bilgi almak isterseniz  https://www.kozmela.com/gunes-kremleri sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi