Qualcomm en güçlüsü için kolları sıvadı, Apple işlemcileri yanında oyuncak kalacak Qualcomm en güçlüsü için kolları sıvadı, Apple işlemcileri yanında oyuncak kalacak
iQOO, Çin'deki ana pazarında Z serisine yeni bir akıllı telefon eklemeye hazırlanıyor. Nisan ayında tanıtılması beklenen bu cihaz, Z9 serisine ait olacak ve yakın zamanda piyasaya sürülen, amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 3'ün bir alt modeli olan Snapdragon 8s Gen 3 yonga seti ile donatılacak. Öte yandan, duyumcu DCS'ye göre iQOO, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setine sahip orta segment bir amiral gemisi cihazı da piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu cihazın, iQOO Neo 10 serisine dahil olması bekleniyor.

DCS'nin ifadelerine göre, iQOO Neo 10 veya Neo 10 Pro olabilecek bu yeni model, amiral gemisi niteliğindeki Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle donatılacak. Bu özellik, cihazı piyasadaki benzer modellerle rekabete sokacak. Cihazın 144Hz yenileme hızına ve 1.5K çözünürlüğe sahip 8T LTPO ekran paneliyle gelmesi bekleniyor. Ayrıca, parlamayı azaltma teknolojisine de sahip olacak.

iQOO Neo 9 serisi, Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile piyasaya sürülmüştü ve bu cihazın fiyatı yaklaşık 318 dolar civarındaydı. Yeni cihazın amiral gemisi yonga seti ile gelmesi fiyatında artışa neden olacak. Ancak fiyat artışının ne kadar olacağı ve bu durumun cihazın popülerliğini nasıl etkileyeceği merak konusu. Bu yeni akıllı telefon hakkında daha fazla detayın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Yeni modelin ayrıca 50MP çift kamera sistemi ve 120W hızlı şarj teknolojisi gibi özelliklere sahip olması bekleniyor. Cihazın, metal bir orta çerçeveye ve cam veya vegan deri kaplamaya sahip bir tasarıma sahip olacağı da gelen bilgiler arasında. iQOO Neo 10 serisi ile K70 Pro arasındaki en büyük rekabet unsurunun fiyat olacağı düşünülüyor.

Kaynak: f5haber