CHP’li Ekiz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz günlerde, idrak ettiğimiz Ramazan ayında tutulan oruçlarda sağlıklı beslenmek adına Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara bir menü önerilmiş. Sağlık Bakanlığı doğrusunu yapmış; iftarda şöyle, sahurda böyle beslenin demiş.
AKP milletvekili Mustafa Savaş’ta herhalde bu menüyü görmüştür. 
Kendisinin bu menüye uyup uyumadığını, ne yiyip ne içtiğini bilmiyoruz ancak AKP olarak Aydın halkına önerdikleri bu menü ile asgari ücretli 4 kişilik bir ailemiz kaç gününü geçirebilir gelin biz ona bakalım.
Sağlık Bakanlığının önerdiği menüde süt de, yoğurt da, peynir de, yumurta da var. Tam tahıllı ekmeğinden, hurmasına kadar bakanlık hiçbir şeyi atlamamış vatandaşının sağlığı için. Tek bir şey hariç tabii ki! Sağlık Bakanlığı bu menünün asgari ücretle geçinen bir aile için mümkün olup olmadığına hiç bakmamış.
Sağlık Bakanlığının önerdiği menünün bir aylık maliyeti tam 30 bin 930 lira. Bir günlük maliyeti bin lirayı buluyor. Emeklilerimiz için tablo çok daha vahim. Emeklimiz bu menüyü ramazanın 9 gününde tüketse, 10. gün aç kalıyor.
Şimdi Mustafa Savaş’a sormak lazım; Sağlık Bakanlığı menüyü yayınlamış, sen iktidar partisinin 12 yıldır Aydın milletvekilisin bu menüyü, emeklimizin, asgari ücretlimizin almasının yolu nedir?
Ya da sorumu değiştireyim 10 bin lira maaş alan emeklimize senin sahur ve iftar menüsü tavsiyen nedir? Hadi Aydın bunun cevabını bekliyor.

Creil heyeti Kuşadası’na hayran kaldı Creil heyeti Kuşadası’na hayran kaldı

Özlem EKİZ
CHP EFELER İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANI

Editör: Haber Aydın