Marketlerdeki ürünler değişiyor.. Fiyat artışı böyle önlenecek Marketlerdeki ürünler değişiyor.. Fiyat artışı böyle önlenecek
Elektrikli araç üreticisi BYD Co., Ltd., 2023 yılına ait etkileyici yıllık raporunu 26 Mart'ta yayınladı. Şirket, temel finansal göstergelerde önemli bir büyüme kaydetti. Yıllık net kar, önceki yıla kıyasla %80,72 artışla 30,041 milyar yuanı (yaklaşık 4,23 milyar dolar) buldu. Operasyonel gelir ise %42,04 artarak 602,315 milyar yuana (yaklaşık 84,73 milyar dolar) ulaştı. Hisse başına düşen temel kazanç 10,32 yuan oldu ve şirket, her 10 hisse için 30,96 yuan (yaklaşık 4,36 dolar) nakit temettü dağıtımı yapacağını duyurdu.

BYD, yeni enerji araçları satışında dünya lideri konumunu koruyarak 2023 yılında 3,02 milyon araç teslimatı ile rekor kırdı. Bu başarı, şirketin elektrikli araç pazarındaki liderliğini pekiştirirken, aynı zamanda dünya genelindeki ilk on otomobil üreticisi arasına girmesini sağladı.

Elektrikli araç teknolojisi ve fiyatlandırmasında yenilikçi adımlar atan BYD, geçen yıl "benzin ve elektriğin aynı fiyatta" olduğu Şampiyon Serisi modelini başarıyla piyasaya sürdü. Şubat 2024'te ise "elektriğin benzinden daha ucuz" olduğu Onur Serisi modeli ile elektrikli araçları daha da erişilebilir kıldı.

BYD, 25 Mart'ta dünyada bir ilke imza atarak 7 milyonuncu yeni enerji aracını üretti. Şirket, 1995 yılında kurulduğu günden bu yana, batarya üretiminden elektrikli araçlara, elektronik cihazlardan diğer sürdürülebilir teknolojilere kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Araştırma ve geliştirmeye verdiği önemle, BYD'yi elektrikli araç pazarında bir dünya lideri olarak konumlandırmayı başardı.