Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren haber.. Mahkemeden dikkat çeken karar Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren haber.. Mahkemeden dikkat çeken karar
Çinli elektrikli araç devi BYD, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla Şubat ayında satışlarında bir düşüş yaşasa da, 2024 yılında şu ana kadar 320.000'den fazla araç satarak güçlü bir performans sergilemeye devam ediyor. Şubat ayında 122.311 yeni enerji aracı (NEV) satan BYD, bu rakamın geçen yılın aynı ayında 193.655 olduğunu göz önünde bulundurduğunda bir azalma olduğunu belirtiyor. Bu durum, Çin'deki tüketici harcama alışkanlıklarını etkileyebilecek Ay Yeni Yılı tatilinin zamanlamasıyla kısmen açıklanabilir.

BYD'nin Şubat ayındaki en çok satan modeli, 20.173 adetle Song Plus SUV oldu. Bu, şirketin popüler SUV segmentinde güçlü bir konuma sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca, üst segment off-road aracı Yangwang U8, 780 adet satışla premium SUV pazarında potansiyel olduğunu gösterdi. Dynasty ve Ocean Networks gibi diğer BYD modelleri de Şubat ayı boyunca istikrarlı satış rakamlarına ulaştı. Qin, Han, Tang ve Yuan aileleri ile Ocean Network'ten Seagull ve Dolphin modelleri, BYD'nin genel satış rakamlarına katkıda bulundu.

BYD'nin uluslararası alandaki varlığı da giderek artıyor. Şirket, Şubat ayında toplam 23.291 yeni enerji yolcu arabası ihraç etti, bu da elektrikli araçlarının küresel çekiciliğini ve uluslararasılaşma stratejisinin başarısını gösteriyor. BYD, yeni modeller tanıtarak ve hem yerel hem de uluslararası pazarlarda marka tanınırlığını daha da güçlendirerek satışlarının büyümeye devam etmesini bekliyor.

Shenzhen'deki Dream Day etkinliğinde yaptığı bir duyuruda, BYD akıllı araçlara 14 milyar dolar yatırım yapma planlarını açıkladı. CEO Wang Chuanfu, akıllı yeni enerji araçlarının sektörün geleceğindeki önemine dikkat çekti ve çeşitli teknolojileri entegre eden Xuanji akıllı araç sistemini sergiledi. Bu yatırım, otonom sürüş ve ses tanıma gibi özelliklerde rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. BYD, geçen yıl 3 milyondan fazla yeni enerji aracı satarak, lidar sensörlü 10'dan fazla yüksek son teknolojiye sahip akıllı sürüş modeli piyasaya sürmeyi planlıyor.

Kaynak: f5haber