Şeker pancarında rekor bekleniyor Şeker pancarında rekor bekleniyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor.

Fahiş fiyatlarla mücadelede süreç nasıl ilerliyor? Meclis'te görüşülen teklifin ayrıntıları neler? İsrail ile ticaret kısıtlamasında detaylar... Ticari denetimlerde son durum, cezalar ve atılacak adımlar...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat yanıtlıyor CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor. Bakan Bolat'ın açıklamaları özetle şöyle:

Cari işlemler dengesi şubat ayı verileri açıklandı. Rakam 3,27 milyar dolar olarak açıklandı bu ne demek?

Merkez Bankası Şubat ayı rakamlarını açıkladı. Yaklaşık yüzde 67 azalma ile 9 milyar dolardan indi. Bu önemli bir azalma. Özellikle depremin başlaması ve enerji fiyatlarındaki artış, Türkiye'nin ithalat faturasını kabartmıştı. Otomotiv ithalatında büyük artış vardı. Altın ithalatında da anormal bir artış vardı. Enerji fiyatların düşmesiyle 27/28 milyar dolar tasarruf sağlamıştık. Bugün açıklanan rakamla bizimle dış ticaret açığımız 92,7 milyar dolara geldi. Yaklaşık 30 milyar dolar dış ticaret açığımızı azaltmış olduk. Cari açık ülkenin elde ettiği döviz gelirleri ile harcadığı döviz arasındaki fark. 28,3 milyar dolar azaltıldı bu rakam. Yarı yarıya azaltıldı yani.