Türkiye’de artan elektrik faturaları vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor. Aydın’da asgari ücretle geçinen aileler elektrik faturalarından şikayetçi. Faturaları ödemekte zorlandıklarını söyleyen vatandaşlar, bazen ödeme güçlüğü çektiklerini ve AYDEM’in enerjilerini hemen kestiğini söyledi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan 4 kişilik bir aile olduklarını söyleyen bir vatandaş, "Eskiden 1000-1500 lira arasında gelen elektrik faturası, şimdi 3000 liraya çıktı. Faturaları ödeyemez hale geldik. Elektrikle ısınıyoruz, elektrik olmadan kış geçmez. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Nazilli’de 6 kişi yaşadıklarını belirten bir kadın ise, "800-1000 lira arasında gelen elektrik faturası, şimdi 4000 liraya çıktı. Elektrikli soba yakıyoruz. Biraz ısınınca kapatıyoruz. Ay sonu aldığımız maaşın yarısını da elektriğe veriyoruz" diye konuştu.

‘Battaniyeyle oturuyoruz’

Bazı vatandaşların ise elektrik faturalarının yüksek gelmesini önlemek için elektrikli soba çalıştırmadıkları, evde battaniye ve kalın giysiler ile oturdukları öğrenildi.