Gündem

Aydın’da 500 ağaçlı zeytinlik icradan satışa çıkıyor

Aydın’ın Çine ilçesinde yer alan, 24 dönümlük ve 500 ağaçlı zeytinlik icradan satışa çıkarılıyor.

Abone Ol

24 dönümlük zeytinlik icradan satışta

Çine Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından satışa çıkarılan taşınmaz, Yeşilköy Mahallesi Bağalan Mevkii 102 ada 26 parsel üzerinde yer alıyor. Toplam yüzölçümü 24.101 metrekare olan arazi, tapuda “500 ağaçlı zeytinlik” olarak kayıtlı.

50 yaşından büyük zeytin ağaçları bulunuyor

Taşınmaz üzerinde 50 yaşından büyük mahsuldar zeytin ağaçlarının bulunduğu, ağaçların bakımlarının kısmen yapıldığı belirtildi. Arazi; killi, tınlı ve taşlı toprak yapısına sahip olup yaklaşık %20-25 eğimli. Kuru tarım yapılan arazi 6. sınıf dikili tarım arazisi vasfında.

Değer 5 Milyon 100 bin TL

İmar durumu bulunmayan taşınmazın kıymeti 5 milyon 100 bin TL olarak belirlendi. Satışta %10 KDV oranı uygulanacak.

Artırma tarihleri

Zeytinlik için elektronik ortamda yapılacak ihalenin tarihleri şu şekilde açıklandı:

  • 1. Artırma: 30 Ekim 2025 – 06 Kasım 2025
  • 2. Artırma: 27 Kasım 2025 – 04 Aralık 2025

İhaleye ilişkin detaylı bilgilere ve görsellere esatis.uyap.gov.tr adresinden 2025/18 SATIŞ dosya numarası ile ulaşılabilecek.