Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi web sitesinde yer alan bildirime göre, ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, 2023 yılına ait beyannamelerini 1 Nisan Pazartesi gününe kadar elektronik ortamda iletebilecekler.

Sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların bir veya birkaçından oluşan mükellefler ise yıllık gelir vergisi beyannamelerini, "Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi)" üzerinden kolay ve güvenli bir şekilde tamamlayabilecekler.

Aydın'da 2023 yılında balık ihracatından 230 milyon dolar gelir elde edildi Aydın'da 2023 yılında balık ihracatından 230 milyon dolar gelir elde edildi

Geçen yıl elde edilen gelirlere dayalı olarak hesaplanan yıllık gelir vergisinin, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. 

Ayrıca, mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamesini doldururken faydalanmaları için gelir unsurlarına göre rehberler, broşürler ve infografikler, Başkanlık tarafından hazırlanarak kullanıma sunuldu.