Yeni Zam Dalgası Başlıyor

1 Haziran'dan itibaren başlayacak yeni zam dalgası, özellikle gıda ürünlerini etkileyecek. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte, artan maliyetler ve yüksek enflasyon, tüketicilerin cebini daha da zorlayacak.

Yaz Geliyor, Gıda Fiyatlarında Artış Bekleniyor.. İşte Zam Yapılacak Ürünler (6)

Asgari Ücret ve Maaş Artışları Yetersiz

Didim-Akbük ve Akbük-Söke minibüs ücretlerine zam yapıldı Didim-Akbük ve Akbük-Söke minibüs ücretlerine zam yapıldı

Hükümet, yaz aylarında asgari ücrette bir değişiklik yapılmayacağını açıklarken, emekli ve memur maaşlarında ise sınırlı artışlar öngörülüyor. Bu durum, toplumun geniş kesimlerinin gelirlerinde artış olmadan, artan harcamalarla başa çıkmak zorunda kalacakları anlamına geliyor.

Yaz Geliyor, Gıda Fiyatlarında Artış Bekleniyor.. İşte Zam Yapılacak Ürünler (5)

Gıda Fiyatlarında Yükseliş

Yeni zam dalgasıyla birlikte, şu anda 25 TL'ye satılan 0.33 litrelik kola fiyatı yüzde 20 artarak 30 TL'ye yükselecek. 1 litrelik Sprite, Coca Cola ve Fanta'nın fiyatları ise 30 TL'den 35 TL'ye çıkacak.

Yaz Geliyor, Gıda Fiyatlarında Artış Bekleniyor.. İşte Zam Yapılacak Ürünler (4)

Cips Fiyatlarına Zam Geliyor

En çok tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alan cipslerin de büyük bir kısmına zam yapılacak. Fritos, Doritos ve Ruffles gibi popüler markaların cips fiyatları 1 Haziran'dan itibaren 5 ila 10 lira arasında artacak. Eski fiyatı 45 lira olan mega boy cipslerin fiyatı 55 liraya yükseltilirken, diğer boyutlardaki cipslerdeki fiyat artışı ise 5 lira ile sınırlı kalacak.

Yaz Geliyor, Gıda Fiyatlarında Artış Bekleniyor.. İşte Zam Yapılacak Ürünler (3)

Bu zamlar, yüksek enflasyonun etkisiyle birlikte, tüketicilerin bütçelerini daha da zorlayacak gibi görünüyor. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte, artan maliyetlerin yükü, vatandaşların günlük harcamalarına yansımaya devam edecek.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.