Elektrikli araç satışları dönüm noktasına ulaştı Elektrikli araç satışları dönüm noktasına ulaştı
Xiaomi, Çin pazarına özel olarak Xiaomi Civi 4 Pro akıllı telefonunu tanıttı ve bu modelin yakında Hindistan'da da satışa sunulabileceği yönünde işaretler bulunuyor. Telefonun lansmanıyla birlikte Xiaomi'nin yeni bir kulaklık seti üzerinde de çalıştığı bilgileri ortaya çıktı. Xiaomi Buds 5 adı verilen bu yeni kulaklık modeli, FCC dahil olmak üzere birkaç sertifikasyon sitesinde M2341E1 model numarasıyla görüldü ve bu durum, ürünün yakın zamanda piyasaya sürülebileceğine işaret ediyor.

FCC kaydına göre Xiaomi Buds 5, 2400 MHz ile 2483.5 MHz frekans aralığında çalışacak ve 50 Ohm empedans değerine sahip bir PIFA anteni barındıracak. Kulaklıkların boyutları 17.18mm x 20.17mm x 30mm olarak belirtilirken, şarj kutusunun boyutları ise 53.2mm x 24.5mm x 53.93mm olarak kaydedilmiş. Kulaklık ve şarj kutusunun toplam ağırlığı 44.7 gram olarak belirlenmiş.

Xiaomi Buds 5'in sadece FCC'de değil, SDPPI, SIRIM ve CMIIT gibi diğer sertifikasyon platformlarında da görülmesi, ürünün küresel pazarda da satışa sunulabileceğine dair güçlü bir sinyal veriyor. Kulaklıkların detaylı özellikleri ve teknik özellikleri henüz netlik kazanmasa da, Xiaomi Buds 4 modelinin özelliklerine bakarak Xiaomi Buds 5'ten beklentilerimizi şekillendirebiliriz.

Xiaomi Buds 4, AirPods'a benzer bir yarı kulak içi tasarıma sahipti ve silikon uç içermiyordu. IPX54 suya dayanıklılık derecesine sahip olan bu model, her bir kulaklıkta mikrofon delikleri barındırıyor ve gövde üzerindeki dokunmatik kontrollerle kullanıcıya kolaylık sağlıyordu. Ses kalitesi açısından, grafen çift manyetik dinamik sürücüler, akıllı aktif gürültü engelleme, 360 derece mekansal ses ve saydamlık modu gibi özelliklere sahipti.

Yüksek Çözünürlüklü ses sertifikasına sahip olan kulaklıklar, CD kalitesinde ses sunan LHDC 5.0 teknolojisini destekliyor ve rüzgar gürültüsünü engelleyen üç adet mikrofon ile donatılmıştı. Çakıl taşı şeklindeki şarj kutusuyla birlikte 6 saatlik bir kullanım süresi ve toplamda 30 saatlik bir pil ömrü sunan kulaklıklar, her biri 30mAh kapasiteli pille çalışıyor ve aynı anda iki cihaza bağlanabiliyordu.

Bu yeni modelin, önceki sürümün sunduğu özellikleri temel alarak daha ileri teknolojilerle donatılması ve kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmesi bekleniyor.