TCL'den önemli kampanya: Ucuz ama kaliteli televizyon satışta TCL'den önemli kampanya: Ucuz ama kaliteli televizyon satışta
Vivo, Çin'de üçüncü nesil katlanabilir telefon serisi X Fold 3'ü, standart ve Pro olmak üzere iki farklı modelle piyasaya sürdü. Pro modeli, daha yüksek özelliklere sahip olan premium versiyon olarak öne çıkıyor. Her iki telefon da bazı özellikleri paylaşırken, aralarında belirli farklılıklar da bulunuyor. X Fold 3 serisi, geçen yıl piyasaya sürülen X Fold 2'nin halefi olarak karşımıza çıkıyor ve katlanabilir telefon teknolojisinde ne gibi yenilikler sunduğunu merak edenler için detaylar dikkat çekici.

X Fold 3 ve X Fold 3 Pro modelleri, aynı OLED ekran teknolojisine sahip. Dış ekran 6.53 inç boyutunda ve 2480 x 2200 piksel çözünürlüğe sahipken, iç ekran 8.03 inç büyüklüğünde ve 2748 x 1172 piksel çözünürlük sunuyor. Her iki ekran da LTPO 120Hz yenileme hızı ve 4500 nit zirve parlaklığı özelliklerine sahip. Pro model, entegre ultra-sonik parmak izi tarayıcı ile donatılmışken, standart modelde yan tarafa monte edilmiş bir tarayıcı bulunuyor.

Tasarım açısından, X Fold 3 serisi dairesel bir arka kamera modülüne sahip. Standart model, katlandığında sadece 4.65mm kalınlığıyla piyasadaki en ince katlanabilir telefon olma özelliğini taşıyor ve 219 gram ağırlığıyla iPhone 15 Pro Max'ten daha hafif.

Seri, karbon fiber ultra dayanıklı hafif menteşesi ile dikkat çekiyor ve İsviçre SGS beş yıldızlı düşme direnci sertifikasını alan ilk telefon olma unvanını elde ediyor. Hem Pro hem de standart modeller sırasıyla IPX8 ve IPX4 sertifikalı su direncine sahip.

Kamera donanımı açısından, her iki model de 50MP OV50H OIS destekli ana sensör ve 50MP ultra geniş açılı lens içeren üçlü arka kamera kurulumuna sahip. Standart modelde üçüncü kamera olarak 50MP'lik bir portre lensi bulunurken, X Fold 3 Pro'da 3x optik zum ve 70mm odak uzunluğuna sahip 64MP OIS periskop atıcı yer alıyor. Seri, hem iç hem de dış ekranlarda yer alan merkezi delikli kesimde 32MP'lik selfie kameralarla geliyor. Sadece Pro model, şirketin kendi geliştirdiği V3 görüntüleme çipine sahip.

Donanım tarafında, X Fold 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle gelirken, standart model bir önceki nesil Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini barındırıyor. Her iki telefon da 16GB'a kadar LPDDR5 RAM ve 1TB'a kadar UFS 4.0 depolama alanı sunuyor. X Fold 3, 80W hızlı şarj destekli 5500mAh batarya ile güçlendirilmişken, Pro model 100W hızlı şarj hızlarına ulaşabilen 5700mAh kapasiteli bir pil ile donatılmış ve ayrıca 50W kablosuz şarj desteği sunuyor.