TikTok Amerika'ya meydan okudu, bir özellik daha geliyor TikTok Amerika'ya meydan okudu, bir özellik daha geliyor
Vivo'nun Çin'de 26 Mart'ta duyuracağı Vivo X Fold 3 serisi katlanabilir telefonlar, piyasadaki bazı geleneksel şeker barı tarzı akıllı telefonlardan daha hafif olacaklarıyla dikkat çekiyor. Çinli teknoloji bloggerları, X Fold 3 serisinin boyutları ve ağırlığı hakkında bilgiler paylaştılar. Özellikle Vivo X Fold 3 Pro modeli, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setine sahip olacağı söyleniyor ve katlandığında 11.2mm, açıldığında ise 5.2mm kalınlığında olacak. Bu modelin ağırlığı ise 236 gram olarak belirtiliyor.

Diğer yandan, Vivo X-Fold 3'ün katlanabilir telefonlar arasında şimdiye kadar üretilen en hafif cihaz olması bekleniyor. Sadece 219 gram ağırlığındaki bu cihaz, iPhone 15 Pro Max (221 gram) ve Galaxy S24 Ultra (232 gram) gibi cihazlardan daha hafif.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile güçlendirileceği belirtilen bu telefon, açık haldeyken sadece 4.65mm kalınlığa sahip olacak ve bu da onu dünyanın en ince akıllı telefonu olan 5.1mm kalınlığındaki Vivo X5 Max'ten bile ince yapacak.

Katlandığında ise 10.2mm ölçüsünde olacak. Günümüzde yatay olarak katlanabilen tasarımlar arasında en ince ve en hafif cihaz Honor Magic V2 olarak biliniyor. Temmuz 2023'te duyurulan V2, açık halde 4.7mm, katlı halde ise 9.9mm kalınlığında ve 231 gram ağırlığında. Bu yeni serinin, katlanabilir telefon teknolojisinde önemli bir yenilik getireceği ve tasarım konusunda yeni standartlar belirleyeceği öngörülüyor.