18 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü olarak atanan Osman Selçuk Aldemir’in döneminde üniversitenin prestijinde büyük düşüş meydana geldi.

Rektör Aldemir’in meslek hayatında insan sağlığına zararlı sucuk ürettiğinin ortaya çıkmasıyla başlayan süreç farklı iddialarla devam ediyor. Son olarak yasak aşk ile gündeme gelen ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in çıkan iddialarla ilgili kamuoyunu detaylı şekilde bilgilendirmesi bekleniyor.

‘İhalelerde sıkıntı var’ iddiası

Adnan Menderes Üniversitesi hakkında gündeme ‘ihale’ iddiaları da geldi. Bazı ihalelerde usulsüzlük olduğu, bu ihalelerin üst yöneticiler tarafından organize edildiği şeklinde gelen bilgiler ADÜ’nün önümüzdeki günlerde de prestij kaybı yaşayacağını gösteriyor.

Üst düzey yöneticiyi o eve neden gönderdi?

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada kendisinden para istendiğini ve kumpas kurulduğunu iddia etmişti. Ancak ADÜ Rektörü Aldemir’in üniversitenin üst düzey yöneticisini o eve neden gönderdiği merak edildi.

Rektör Aldemir’in kendisinden para talep edildiğini söylediği ve kumpas kurulduğunu iddia ettiği kişiler ile üst düzey yöneticisinin neden bir araya geldiği, nelerin konuşulduğu yanıt bekleyen sorular arasında yer aldı.