Söke Belediyesi’nde yaşanan skandallar gündemden düşmüyor. Müteahhit Meclis Üyesi Ersin Solmaz’ın 6 Kasım 2019 tarihinde başkanvekilliği görevini yürütürken kendisine ve yakınlarına ait inşaatlara yapı kullanım izin belgesi verdiği ortaya çıkmıştı. Tek bir belediye personelinin imzası bulunmayan evraklar Aydın gündemine bomba gibi düşmüştü.

Şimdi de Wİ-Fİ hizmeti iddiaları patlak verdi

Ruhsat skandalı gündemdeki sıcaklığını korurken şimdi de ücretsiz wi-fi hizmetinin arkasında da Ersin Solmaz olduğu iddia edildi. Söke Belediyesi tarafından parklarda ve halka açık alanlarda sunulan internet hizmetinin Solmaz Telekom İnternet Bilişim Hizmetleri Ltd.Şti tarafından sağlandığı, karşılığında ise Söke Belediyesi’nin ödeme yaptığı iddia edildi.

Ruhsat skandalı sonrası sessizliğini koruyan Ersin Solmaz’ın adının şimdi de Wİ-Fİ skandalıyla anılması sonrası Söke Belediyesi tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

Belediye Meclis Üyelerinin belediye ile iş yapması suç

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 28. maddesine göre, belediye encümenleri, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanı, bağlı bulundukları belediyeye iş yapamaz ve belediyeden kesinlikle iş alamaz.

Kanun maddesinde, belediye encümenleri, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanı 'belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.' hükmü yer almaktadır.

Görev süresi dolsa bile Başkan 2, Meclis Üyesi 1 yıl iş yapamıyor

Söz konusu hükme göre, belediye başkanları ve meclis üyelerinin görevi süresince görevlerinin sona ermesinden itibaren, belediye başkanı 2 yıl, meclis üyesi 1 yıl boyunca belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde girmeleri kanun maddesi ile yasaklanmıştır.