Aydın’da yayın yapan Denge Gazetesi yeni bir skandala imza attı. Dönem dönem Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik maksatlı algı operasyonları yapan Denge Gazetesi, bugün kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği değerlendirilen 79 yaşındaki Ali İbiş’in ölümü üzerinden Başkan Çerçioğlu’nu eleştirmeye çalıştı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘Aydın’da hiç kimse soğukta üşümez’ sözüne haber görselinde yer veren Denge Gazetesi, 79 yaşındaki Ali İbiş’in ölüm nedeni olarak ‘soğuğu’ gerekçe gösterdi.

Haberin yayınlamasından bir süre sonra cenaze sahipleri ve vatandaşlar Denge Gazetesi’ne büyük tepki gösterdi. Vefat eden 79 yaşındaki Ali İbiş’in ekonomik durumunun iyi olduğunu ve kabir ziyareti için evden ayrıldığını ifade eden yakınları Denge Gazetesi’ne büyük tepki gösterdi.

Gelen tepkiler üzerine geri adım atan ve haberin arkasında duramayan Denge Gazetesi haberi yayından kaldırmak zorunda kaldı.

‘Bu gazetecilik değildir’

Sosyal medya üzerinden Denge Gazetesi’ni eleştiren vatandaşlar, “Tahmin ediliyor diyorsunuz ama başlık farklı. Biraz daha dikkatli araştırmacı gazetecilik yapsanız olmuyor mu? Olmaz tabi her defasında Özlem Başkanla uğraşıyorsunuz. Bu gazetecilik değildir. Rahmetlinin ölümüyle başkanın beyanının alakası ne?” şeklinde çok sayıda yorum yaptı.