Yerli otomobilin tanıtım günü geldi ve aracın detayları ortaya çıktı. Yerli otomobilin 5 farklı modelinin ilerleyen yıllarda ortaya çıkacağı açıklandı. Elektrikli yerli araç 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tanıtımda yaptığı açıklamada; “Yıllardır Türkiye’nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini, bizim montajcılıktan çok daha iyisine layık olduğunuzu hep dile getiririz. Ülkemizi 350 bini bile bulmayan otomotiv üretim potansiyelinden 1.5 milyonun üzerinde bir otomotiv üretim seviyesine çıkardık” dedi.

İmamoğlu : Çok güçlü bir siparişle destek olacağız

Yerli otomobil ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da flaş bir açıklama geldi. İmamoğlu, “Akıl ve bilimi barındıran her adımda varız. Türkiye’nin yerli otomobil girişimi ile gurur duyuyoruz. Elektrikli üretimi desteklemek için, İBB olarak çok güçlü bir siparişle yerli otomobilimize destek olacağız. Emeği geçen herkese ülkem adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.