Cem Celil Lale/HaberAydın - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik algı yaratmak maksadıyla haber yapan havuz medyasına, AYBA personeli tarafından yanıt geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında sözde gazetenin yazdığı şeylerin gerçeği yansıtmadığını belirten personeller, olayın kendileri üzerinden siyasi algı operasyonu olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Rüya Ataş, “6 yıldır ayba personeliyim. İki buçuk yıl önce doğum yaptım. Gerçekten güzel bir şekilde çalışıyoruz. Bütün haklarımı doğumda kullandım. Eşim 7. Kata hiç çıkmadı. Mefkure hanımı şikayet gibi şeyler yazılmış. Böyle bir şey olmadı. Bizim için Gariptirler diye söylem çok ayıptır. Başkanımızı çok seviyorum. Hem cinsim. Hepsi yalan haberler. Asılsız bir iftiradır kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

10 yıldır AYBA’da çalıştığını belirten Ayşe Orcan ise, “10 yıldır ayba da çalışıyorum hiçbir şekilde ağlayarak işe gelmedim. Çok mutlu ve huzurluyum. Başkanımı çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Havuz medyasının vicdanları yaralayan yalanlarına yanıt veren İnci Tataroğlu, “Sosyal medyada çıkan haberler asılsızdır. 9 yıldır ayba da çalışıyorum. Bebeğimi aybada kaybettiğimi söylemişler, bebeğimi gebelik zehirlenmesi sonucu doğduktan sonra kaybettim. Mutlu ve huzurluyum. başkanımı çok seviyorum” dedi.

Konuyla ilgili konuşan diğer personellerden Fatma Kırlı, “AYBA’dan kendi isteğimle torunuma bakmak için işten ayrıldım. Kızım asla ağlayarak işe gitmedi. Ağlasa zaten işi bırakırdı. Huzurlu ve mutlu. Haberler asılsızdır. Özlem hanımı hepimiz çok seviyoruz”

Burcu Yetişmiş, “Çıkan haberler asılsızdır. 9 yıldır çalışıyorum hamilelik ve sonrasında hiçbir şekilde zulüm görmedim. Tüm haklarımızı kullandık.”

Gülçin Karakoz, “5 yıldır aybada çalışıyorum. Hamilelikte sağlıklı şekilde çocuğum dünyaya geldi. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Tüm izinlerimi kullandım şu an çok mutluyum”

Esnaf Ahmet Ataş “Başkandan her konuda memnunuz. 20 yıldır kendisini tanıyorum. Bu haberi yapanda art niyet arıyorum. Başkanı çok seviyorum. Bu sözleri yazan art niyetlidir. İnsanlar Özlem Çerçioğlu’nu nereden eleştiririz diye bakıyor. Seçim önü Başkan Çerçioğlu’nu nasıl yenebiliriz diye düşünüyor. Başkan ayrım yapmadan en güzel hizmeti veriyor. Yazılanlar gerçek değildir”