Günlerdir aç susuz halde tutulan birçok kadın bodrumlardan çıkarılırken, seks kölesi olarak tutulan kadınların fatura karşılığı satıldığı gerçeği terör örgütünün iğrenç bir yüzünü daha ortaya çıkardı.Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'a düzenlenen operasyonlarda sona gelindi. Kent büyük ölçüde DEAŞ'tan temizlenirken, yapılan operasyonlar terör örgütünün iğrenç yüzünü ortaya çıkarıyor.

DEAŞ'tan geriye kalan rezillikler, belgelerle ortaya dökülüyor. Bu belgelerden biri, örgütünsekskölesi olarak tuttuğu kadınların satışını gösteriyor. Buna göre, 20 yaşında, fit, kahverengi gözlü bir kadının 1500 dolara satıldığı görülüyor.

Örgüte mensup Abu Zubair tarafından Abu Monem'e satılan kadının fiziki özellikleri de belgede yer alıyor. Bu durumDEAŞ'ın kan donduran yöntemlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz yıl DEAŞ'ın elinden kurtulan kadınlar tarafından, "DEAŞ, 12 yaşında kızları 'Bakire ve çok güzel' diyerek 12 bin 500 dolardan satışa çıkarıyordu." ifadelerinde bulunulmuş, olay uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Birleşmiş Milletler yetkilisi Zainab Bangura da daha önce yaptığı açıklamada 1-9 yaş arasındaki çocukların 165 dolara satıldığını belirtmiş, kimi kadınların 5-6 erkeğe satıldığını, kadınları geri almak isteyen ailelerin ise binlercedolar vermesi gerektiğini vurgulamıştı.