Cem Celil Lale/HaberAydın

Turizm cenneti Kuşadası’ndan çöp manzaraları gelmeye devam ediyor. Kuşadası Belediyesi tarafından toplatılması gereken çöplerin zamanında toplanmaması nedeniyle kentin değişik noktalarında çöp dağları oluştu.

Yaz sezonunun en kalabalık günlerini yaşayan Kuşadası, bir yandan da çöp sorunuyla mücadele ediyor. Kuşadası Belediyesi’nin yapması gereken sayılı işlerden biri olan ancak Kayalı’nın seçildiği günden bu yana bir türlü zamanında toplanmayan çöpler nedeniyle vatandaşlar salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Özellikle şehir dışından gelen vatandaşları hayretler içerisinde bırakan görüntüler nedeniyle tatilcilerin bir sonraki rotalarında kesinlikle Kuşadası’nın olmayacağı öğrenildi.

Öte yandan yabancı turistler, hayatları boyunca benzer görüntülerle karşılaşmadıklarını söylüyor. Kuşadası’na tatil için gelen turistlerin toplanmayan çöplerin meydana getirdiği çirkin görüntüyü fotoğraflaması da dikkat çekti.

Vatandaş isyan etti

Konuyla ilgili Kuşadası Belediyesi'ne isyan eden vatandaşlar, "Çöpler toplanmıyor. Hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Kolera salgını başlayacak diye korkar hale geldik. Yetkililerin bir an önce Kuşadası'nın çöp sorununa çözüm bulmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.