Cem Celil Lale/HaberAydın - Yaptığı yayınlarla kamuoyunu güldüren, kurgu haberleriyle ün salmış aHaber’in MHP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar ile beraber yaptığı röportaj gündemden düşmüyor. Devlet Su İşleri’ne ait dereyi Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait sanan ve dereden denize fosseptik deşarj edildiğini iddia eden Bayraktar ve aHaber, derenin DSİ’ye ait olduğu ortaya çıkınca çuvallamıştı. aHaber ve Bayraktar’ın yalanını sosyal medya hesabından paylaşan Melih Gökçek’e ise turizmciler büyük tepki gösterdi.

Kuşadası’nda faaliyet gösteren bir acentesinin sahibi, Melih Gökçek’in Kuşadası’nın ismini ağzına alacak son insan olduğunu söyledi. Gökçek’in Kuşadası’nın kötü reklamını yapmaya çalıştığını, vatandaşların aklını bulandırarak tatil rotalarını değiştirmeye çalıştığını söyleyen iş insanı, “Sosyal medyada paylaşılan şeylere dikkat edilmesi gerekiyor. Melih Gökçek’e en iyi cevabı Belediye Başkanı Ömer Günel vermiş. aHaber ve Mustafa Bayraktar’ın bir araya geldiği haberin defalarca teyit edilmesi gerekir. Neticede bu da yalan çıktı. Kuşadası’nın ismini kimsenin kötülemeye hakkı yok” ifadelerini kullandı.

Esnaf gelişmelerden rahatsız

Öte yandan MHP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar’ın aHaber’e verdiği röportaj ile başlayan süreç, Kuşadası’nda faaliyet gösteren esnafları da rahatsız etti. Turizm sezonunda Kuşadası hakkında yalan ifadelerle algı yaratmanın en çok kendilerine zarar verdiğini söyleyen esnaflar, “Bayraktar da, Melih Gökçek de yalan söylüyor. Kuşadası’nı rahat bıraksınlar. Bizim bahsedildiği gibi sorunlarımız yok. Bu haberde yalan çıktı. Tek bir kişi bile bu haberleri izledikten sonra Kuşadası’na gelmekten vazgeçerse bunun vebali bu şahıslaradır” şeklinde konuştu.