Aydın’da 2 ayda 364 öğrenciye balık tüketiminin önemi anlatıldı Aydın’da 2 ayda 364 öğrenciye balık tüketiminin önemi anlatıldı
Olaylı Trabzonspor maçının ardından, ligden çekilmek de dahil tüm konuları görüşmek için genel kurul kararı alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 'Önümüzde kötü, daha kötü ve en kötü olmak üzere üç seçenek var. Vereceğimiz kararda kan, ter, gözyaşı olacak' diye konuştu.

UEFA'YA SORDUK

Genel kurul öncesinde, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Koç, yaşanabilecek senaryoları ve alınacak aksiyonları anlattı. Sarı-lacivertlilerin bir numarası, "Birileri futbol üzerinden toplumsal sıkıntı mı yaratmaya çalışıyorlar? Bu iş, iki kulüp arası rekabetini aşıyor. UEFA’ya küme düşme ile Avrupa’ya katılımı sorduk. 20 milyon euro için sponsorlardan imza aldım. Biz neredeysek onlar da orada olacaklar" dedi.

ADALETSİZLİKLER KATLANARAK ARTTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2 Nisan Salı günü Ülker Stadyumu'nda yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi, kongre üyelerine çağrıda bulunmuştu. Başkan Koç, "3 Temmuz sürecinden itibaren kulübümüzün her dinamiğiyle maruz bırakıldığı, mücadele etmek zorunda kaldığı haksızlık ve adaletsizlikler zinciri hepimizin malumudur.

Camia olarak uzun zamandır her mecrada anlatmaya çalıştıklarımızın anlaşılmadığı, dile getirdiklerimizin yeterince karşılık bulmadığı, adaletsizliklerin katlanarak arttığı süreçlerden geçiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

FENERBAHÇELİYİM DİYEN HERKES TOPLANTIDA YERİNİ ALACAK

Olağanüstü genel kurulun ilk gününde salt çoğunluğun sağlanacağından şüphesi olmadığını belirten Ali Koç, "2 Nisan'da Fenerbahçeliyim diyen herkesin omuzlarında taşıdığı sorumlulukla bu toplantıda yerini alacağından hiç şüphem yok.

Bir asrı aşkın onurlu bir tarihe sahip olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 37. başkanı olarak siz değerli kongre üyelerimizden taşıdığınız sorumluluğun bilinciyle olağanüstü genel kurulumuzun ilk günü olan 2 Nisan'da salt çoğunluğu sağlamanızı ve kulübümüze destek olmanızı önemle rica ederim" diye konuşmuştu.

THATCHER MODELİ

Ali Koç, hakemler konusunda İngiltere eski Başbakanı Thatcher’in, futbol sahalarında olay çıkaran holiganlara ders vermek için Avrupa’yı yasaklamasını örnek gösterdi.

Fenerbahçe Başkanı, "Thatcher modelini uygulamamız gerek. 5 yıl Avrupa’ya hakem göndermeyelim. 5 yıl hakem yollamayalım, yabancı hakemle devam edip sistemi yeniden kuralım" önerisinde bulundu.

AZİZ YILDIRIM KATILMAYACAK

Aziz Yıldırım, olağanüstü kongreye katılmama kararı aldığını açıkladı. Yıldırım, "Ben hiçbir toplantıya gitmeyeceğim. Eski yöneticileri iftara çağırıyorlar. Beni çağırırken Şekip’i arıyorlar, Ben dahil 8 isim veriyorlar. 'Bunları sen çağır' diyorlar. 2 Nisan’da aynı şekilde. Toplantının amacı nedir, belli değil. Sonuç ne olacak, belirsiz" dedi. Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe’yi kim şampiyon yapmak istemiyor? Adı ne? Adını koymadan mücadele olmaz" diye konuştu.

"İSTERSEN TAKIMI ÇEK"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının 60. dakikasında Teknik Direktör İsmail Kartal’a ulaştığını anlattı, "Hocam, bu iş kötüye gidiyor. İstersen takımı sahadan çek, yetki senin" diyerek bu konuda izin verdiğini söyledi.

TRABZON ÖZERK BÖLGE Mİ?

Kartal’ın oğlu Emre Kartal’ın, inanılmaz dayak yediğini anlatan Koç, "Tünel görüntüleri yok, alamıyoruz. Fenerbahçe güvenlikçileri ve turuncu yelekliler görevlerini yaptılar. Bin 400 polis olduğu söyleniyor, sahada yoktular. Planlanarak tahsis edilmedi. Trabzon özerk bölge mi? Emniyet müdürü de, vali de halen görevde" dedi.