Tinder, ABD, İngiltere, Brezilya ve Meksika'da kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için yeni bir sistem başlatıyor. Bu sistem, kullanıcıların video selfie çekmelerini ve geçerli bir sürücü belgesi veya pasaport yüklemelerini gerektiriyor. Bu adım, platformdaki güvenilirliği artırmak için atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kullanıcılar kimlik bilgilerini yüklediğinde, Tinder bu bilgileri video selfie ve profil fotoğraflarıyla karşılaştırarak doğruluğunu kontrol edecek. Ayrıca, kullanıcının yaşını lisans veya pasaport üzerinde yer alan doğum tarihine bakarak doğrulayacak.

Londra’da 'Türkiye-Birleşik Krallık İlişkileri' görüşüldü Londra’da 'Türkiye-Birleşik Krallık İlişkileri' görüşüldü

Bu yeni özellik, geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda ve Avustralya'da test edildikten sonra geniş çapta kullanılmaya başlanıyor. Güncellenmiş doğrulama aracı, İngiltere ve Brezilya'ya ilkbaharda, ABD ve Meksika'ya ise yaz aylarında ulaşacak. Bu, sahte profillerin platformda dolaşmasını engellemeye yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Ancak, bu yeni kimlik doğrulama özelliği, Tinder'ın daha önce kullanıcıların arka planını kontrol etmek için sunduğu özellikle karıştırılmamalı. Tinder, geçmişte Garbo adlı bir kar amacı gütmeyen kuruluşla çalışarak şiddet geçmişlerini kontrol etmeyi amaçlayan bir arka plan kontrol aracı sunmuştu. Ancak Garbo ile olan işbirliği sona ermişti.

Tinder'ın bu yeni kimlik doğrulama özelliği, platformun güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.