Apple baskılara dayanamadı, WhatsApp ve Instagram AppStore'dan kaldırıldı Apple baskılara dayanamadı, WhatsApp ve Instagram AppStore'dan kaldırıldı
TCL, Çin'de K9G Plus adını verdiği yeni bir akıllı kapı kilidi piyasaya sürdü. Bu kilidin en dikkat çekici özellikleri arasında, yüz tanıma için kullanılan “çift kamera + 3D yapılandırılmış ışık” teknolojisi, iç tarafta yer alan 4,5 inçlik dokunmatik ekran ve uzun süre dayanan pil ömrü bulunuyor. Ürün, JD.com üzerinden 2399 yuan (yaklaşık 337$) tanıtım fiyatıyla satışa sunuldu.

K9G Plus, elmas şeklinde bir tasarıma sahip olup, Grade C kilit silindiri kullanıyor. Çeşitli kilidini açma yöntemleri arasında yüz tanıma, parmak izi tanıma, şifre, kart, anahtar ve NFC desteği mevcut. Yüz tanıma için 3D yapılandırılmış ışık teknolojisi ile birlikte 850nm kızılötesi ışık ve 560nm ışığa duyarlı algılama kullanılıyor, bu sayede düşük ışık koşullarında bile yüksek doğrulukla tanıma sağlanabiliyor. TCL, yüz tanıma sisteminin 0,4 saniyede tanıma yapabildiğini iddia ediyor.

Kilidin iç kısmında, ziyaretçileri görmek ve kilit ayarlarını yönetmek için kullanılan 4,5 inç boyutunda bir IPS dokunmatik ekran bulunuyor. 6735mAh kapasiteli pil ise tek bir şarjla 7 aya kadar dayanabiliyor. Pil tükendiğinde, kilidi bir güç bankası ile şarj edebilme veya fiziksel bir anahtar kullanarak açabilme olanağı sunuluyor, böylece kullanıcıların dışarıda kalmaları engelleniyor.

Akıllı ev sistemleriyle sorunsuz bir şekilde entegre olan K9G Plus, kullanıcıların evlerinin dışını mobil uygulama üzerinden uzaktan görebilmelerine olanak tanıyan çift dahili kamera özelliğine sahip. Ek güvenlik ve huzur sağlamak için, kilidin AI destekli özellikleri arasında kapı önünde dolaşan insanları algılayabilen ve kullanıcının telefonuna gerçek zamanlı uyarılar gönderebilen bir video izleme sistemi bulunuyor. Ayrıca, düşük ışık koşullarında bile net görüntüleme imkanı sunan dahili gece görüşüne de sahip. Yakalanan videolar için 7 günlük ücretsiz döngüsel bulut depolama sunuyor.

K9G Plus'ın hızlı kilidini açma mekanizması, minimum gürültüyle ve daha az çarpma önleme özelliğiyle hızlı erişim sağlıyor. Çatal dil tasarımı ve teleskopik kilit silindiri, sıkışmayı önler ve dayanıklılığı artırır.