İzmir'deki elektrik faciasında 2 kişi can vermişti! Bilirkişi raporunda ihmaller zinciri ortaya çıktı İzmir'deki elektrik faciasında 2 kişi can vermişti! Bilirkişi raporunda ihmaller zinciri ortaya çıktı
Türker İnanoğlu, 1936 senesinde Safranbolu’da Nazmiye Hanım ile tıp doktoru Hakkı Nevin Bey’in ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Onu ikiz kardeşleri Sezer ile Berker izledi. İnanoğlu ailesi Sezer’i ne yazık ki üç aylıkken kaybettiler. Çocukluğu ve ilk gençliği İstanbul-Safranbolu arasında mekik dokuyarak geçiren İnanoğlu, Hürriyet Gazetesi'nden Zeynep Bilgehan'a tedavi gördüğü hastane odasında röportaj vermişti.

İnanoğlu kendi hikâyesini şöyle anlatıyordu. 

““İkinci Dünya Savaşı yılları... Türkiye savaşa girmemişti ama savaşan ülkelerin kıyısındaydı. Öyle ki zaman zaman Alman uçakları semalarımızda uçar, İstanbul’u bombalar diye herkes endişelenirmiş. Özellikle de geceleri… Tüm İstanbul’da uçaklardan korunmak için karartma uygulanırmış. Babam tıp doktoruydu. İstanbul’da muayenehanesi vardı. Bizi güvende olmamız için Safranbolu’ya göndermiş. O hastalarını bırakamadığı için İstanbul’da kalmış. Biz bir süre Safranbolu’da kaldıktan sonra döndük; sahibi olduğumuz Kanlıca’daki yalımızda yaşamaya başladık. 88 yıllık ömrüm işte bu yalıda geçti.”