Sigaraya Zam Yağmuru Devam Ediyor! 4 Mayıs 2024 Sigara Fiyatları Sigaraya Zam Yağmuru Devam Ediyor! 4 Mayıs 2024 Sigara Fiyatları

Uzun vadeli borsa yatırımcısı Serkan Ünal, kendi X hesabından yaptığı paylaşımda risk ile oynnakllık arasındaki farka açıklık getirdi. Riski oynaklıkla eleştiren stratejileri eleştiren Ünal, akademik değerleme yöntemlerini de bu gruba dahil etti.

 "Risk kalıcı olarak zarar etmektir. Bir şirketin işlerinin bozulması, finansallarında zarar yazması riskin gerçekleşmesine örnek olabilir. Oynaklık ise yalnızca fiyat hareketidir ve reelde şirketlere zararı yoktur. Çok güvenli ve kârlı bir şirketin hisse fiyatı oynak olabileceği gibi riskli bir şirketin hisse fiyatı durağan olabilir. Bu yüzden riski oynaklık ile ölçen stratejiler çoğunlukla yanlıştır. Maalesef akademik değerleme yöntemlerinin de büyük çoğunluğu bu gruba girer" ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2005 yılında mezun olan Serkan Ünal, işletme üzerine TOBB ETÜ’de yüksek lisans ve Ufuk Üniversitesi’nde doktora yapmıştır. Yurt dışında ve Türkiye’de büyük ölçekli yatırım projelerinde görev almış olan Ünal, ulusal ve uluslararası akademik dergi ve kitaplarda çok sayıda yayın kaleme almıştır. Akademik yayınlarına ve borsa yatırımcılığına devam eden Serkan Ünal, halen Ufuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmayı sürdürmektedir.

Kaynak: f5haber