Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini ziyaret eden TİP Genel Başkanı Ekran Baş aracılığıyla, 29 Nisan tarihinde Aydın’da yapılacak Emek ve Özgürlük İttifakı mitingi öncesi hem Aydınlılara hem de partililerine mesaj gönderdi.

Demirtaş’ın el yazısıyla hazırladığı mesajı sosyal medya hesabından paylaşan Erkan Baş, “Çok yakında özgür günlerde buluşacağız” dedi. Demirtaş’ın dayanışma içerikli mesajının Pervin Buldan’ın ittifak eleştirisinin ardından gelmesi ise dikkat çekti.

Önceki gün yaptığı konuşmada; “Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar. İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar ittifaka yazılmaz" sözlerine açıklık getirmek zorunda kalan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, daha sonra sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Yaptığımız açıklamaların hedefi ittifak içindeki partiler değil, AKP-MHP iktidarıdır" demişti. Çünkü Pervin Buldan’ın ilk açıklaması ittifak ortağı TİP’e yönelik olarak algılanmıştı.

Bu açıklamaların ardından dün Edirne Cezaevi’ne giden TİP Genel Başkanı Erkan Baş, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Demirtaş’ın el yazısıyla hazırladığı Aydın mitingi ve ittifak içi dayanışmayla ilgili sözlerini içeren mesajını sosyal medya hesabından paylaşan Erkan Baş, “Seçim çalışmalarımız arasında sevgili dostumuz Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettim. Herkese, hepimize sevgileri, selamları ve başarı dilekleriyle birlikte ekteki mesajı iletti. Çok yakında özgür günlerde buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) Yeşil Sol Parti (YSP) çatısı altında, Türkiye İşçi Partisi (TİP)’in ise ayrıca yer aldığı Emek ve Özgürlük ittifakının 29 Nisan tarihinde Aydın’da yapacağı mitinge katılmayı çok istediğini belirten Selahattin Demirtaş, tüm arkadaşlarından mücadeleyi beraberce büyütmelerini istedi.

Selahattin Demirtaş’ın mesajı şöyle: “Sevgili Erkan Baş’ın ziyareti vesilesiyle Türkiye İşçi Partili tüm yoldaşlarıma, kıymetli aday arkadaşlara selam ve sevgilerimi iletiyorum. Dışarıda olsaydım 29 Nisan’da Aydın’a Yeşil Sol Parti mitingine Erkan’la beraber giderdik. Bu durumda Erkan yoldaşım Aydın’a benim selamlarımı götürecek ve mitinge katılacak. Ben de TİP’in mitinglerine katılır ve yoldaşça, omuz omuza, kol kola mücadeleyi büyütürdük. Olması gereken budur, ötesi yoldaşlığa zarar verir. Tüm arkadaşlarımızdan beklentimiz bu hukuka uygun davranarak beraberce mücadeleyi büyütmeleridir. Herkese selamla, özlemle… Başarı dileklerimle…”

Selahattin Demirtaş’ın mesajında yoldaşlık hukukuna ve beraberliğe özellikle dikkat çekmesi, Pervin Buldan’ın ilk açıklamasına bir gönderme olarak değerlendirildi.