Papaz eriğinin fiyatı bu kadar da olmaz dedirtti Papaz eriğinin fiyatı bu kadar da olmaz dedirtti
Samsung, son teknoloji otomobil kamerası için çalışmalarını tamamladı ve seri üretime geçiş aşamasına geldi. Teknoloji devi, yeni kamera modelinin sürüş güvenliğini önemli ölçüde artırması ve yüksek düzeyde otonom işlevselliğin kapılarını aralamayı hedefliyor.

Samsung Electro-Mechanics tarafından üretilecek olan bu yeni kamera, zorlu hava koşullarına dayanacak şekilde özel olarak tasarlandı. Şirketin açıklamasına göre, endüstri standartlarının altı katı kadar güçlü bir kaplamaya sahip olacak.

Özel suya dayanıklılık ve koruma işlemleri, kameranın sensörünün yağmur, kar veya yüksek sıcaklıklarda dahi sorunsuz çalışmasını sağlayacak. Ayrıca, kamera don veya kar birikimini temizlemek için 60 saniye içinde kendi kendini ısıtabilen bir mekanizmaya sahip.

Samsung, özellikle zorlu kış koşullarında görüşün azalması durumunda kameranın değerinin artacağını düşünüyor. Bu yeni kamera, karlı havalarda lensi açık tutarak sürücülerin yolu daha net bir şekilde görmelerine olanak tanıyacak.

Ayrıca, iris benzeri bir diyafram kontrolü sayesinde pozlama otomatik olarak optimize edilecek ve gece veya gündüz net görüntüler elde edilebilecek. Samsung, bu özelliklerin gelişmiş sürücü destek sistemlerini (ADAS) destekleyecek şekilde tasarlandığını belirtti.

Samsung'un görüntü sensörü teknolojisinin yüksek çözünürlüklü ve düşük ışık performansı sunması bekleniyor. Şirket, otomotiv kameralarının 2025 yılına kadar pazarın yüzde 24'ünü oluşturabileceğini öngörüyor.

Kaynak: f5haber