ADM Elektrik AYDEM duyurdu: Söke’nin çok sayıda mahallesi elektriksiz kalacak ADM Elektrik AYDEM duyurdu: Söke’nin çok sayıda mahallesi elektriksiz kalacak
A1 Capital'in Pegasus hisse analiz raporunda yer alan detaylar şu şekilde:

Yüksek Marj ve Reel Ciro Artışı

Pegasus 2023’te TL karşılığı olarak ciroda %65 FAVÖK’de %53’lük y-y büyüme göstererek düşük tutulan bir kura rağmen yaklaşık olarak enflasyonu karşılayacak bir performans gösterdi.

Şirket yüzde 30 seviyelerindeki FAVÖK marjıyla dünyanın en karlı havayollarından biri olmaya devam ediyor.

Kapasite Tırmanıyor

Pegasus’un geçmiş performansına baktığımızda uçak sayısını yıllık %10 seviyelerinde artırıp yeni gelen uçakların daha fazla koltuğa sahip sahip olmasıyla toplam koltuk kapasitesini yıllık %12-15 mertebesinde büyütmekte.

Diğer taraftan Sabiha Gökçen Havalimanında yeni pistin açılmasıyla birlikte şirketin 2024 yılında %15+ yolcu sayısı artışı ve yaklaşık %15 seviyesinde bir reel büyüme  gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz.

2024 Güçlü Başladı

Havacılık sektörünün en düşük sezonu olan 1.çeyrek verilerinde Pegasus ilk çeyrekte yolcu sayısı y-y 2023 yılına göre %28 daha fazla yolcu sayısı elde ederken Mart ayında yolcu sayısını %27 artırdı. En önemli katkı dış hatlar tarafından geldi. Bu sene içerisinde yolcu sayısında, koltuk ve konma sayısında şirketin yönlendirmelerinin yukarı yönde sapabileceğini düşünüyoruz.

Karlılık, Büyüme ve Değer, Hepsi Bir Yerde

Şirketin hızlı ve karlı büyümesini, sektörde yeni girişi zorlayacak seviyedeki katı maliyet kontrollerinin getirdiği fiyatlama avantajını, enflasyonu aşkın ciro artışını sağlayabilen iş modelini ve uluslarası benzerlerine kıyasla çarpan iskontosunu göz önüne alarak şirketin hisselerini öneriyoruz.