Poco Deadpool ile işbirliğine gitti, ortaya müthiş bir telefon çıktı Poco Deadpool ile işbirliğine gitti, ortaya müthiş bir telefon çıktı
Çinli teknoloji devi Oppo'nun, Çin pazarında geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni akıllı saati Watch X, özellikle WeChat uygulamasının entegre edildiği bir versiyonuyla dikkat çekiyor. 29 Mart'ta sabah 10:00 itibarıyla satışa sunulacak olan OPPO Watch X WeChat Edition, kullanıcıların akıllı telefonlarına ihtiyaç duymadan doğrudan saatten mesajlara yanıt vermesine, resimleri görüntülemesine, sesli mesajları metne dönüştürmesine ve hatta WeChat ödemelerini yapmasına olanak tanıyor. WeChat'in çok yönlü işlevselliği sayesinde, kullanıcılar sosyal medyadan fitness takibine kadar birçok işlevi kolayca kullanabiliyor.

Google'ın Wear OS işletim sisteminin Çin'de kullanılamaması nedeniyle, yerel markalar genellikle RTOS gibi alternatif sistemlere yöneliyor. OPPO ise, Android Açık Kaynak Projesi'ne dayalı kendi işletim sistemi ColorOS Watch'ı kullanıyor. Bu, uygulama ekosistemi konusundaki sorumluluğu tamamen OPPO'ya yüklüyor. WeChat gibi popüler bir uygulamanın entegrasyonu, sınırlı uygulama ekosistemine sahip bu cihazlar için büyük bir avantaj sunuyor. Önceki modellerde de bağımsız WeChat işlevselliği sunan OPPO, OPPO Watch 4 Pro modelinde de Mayıs ayı sonuna kadar bu özelliği kullanıma sunmayı planlıyor.

Bir diğer önemli nokta ise, ITHome'un bildirdiğine göre, bu cihazın iOS cihazlarla uyumlu olabileceği yönünde. Ancak bu durum henüz resmi olarak teyit edilmiş değil. OPPO Watch X'in kendisi de dikkate değer özelliklere sahip. Yuvarlak tasarımı, paslanmaz çelik kasası ve Safir Kristal Cam ile korunan 1.43 inçlik AMOLED ekranıyla göz dolduruyor. Snapdragon W5 Gen 1 işlemci, 2GB RAM ve 32GB depolama alanı ile güçlendirilmiş olan saat, hem ColorOS hem de RTOS işletim sistemlerini kullanıyor.

eSIM desteği, askeri standartlarda dayanıklılık sertifikası ve IP68 suya dayanıklılık gibi özellikleriyle dikkat çeken saat, kalp atış hızı izleme, kan oksijen seviyesi, stres takibi ve uyku analizi gibi sağlık takip fonksiyonları sunuyor. 100'den fazla spor modu ve çift bantlı GPS desteği ile farklı fitness ihtiyaçlarına hitap eden saat, 100 saate kadar pil ömrü vaat ediyor. Saat, "Binlerce Yelken Mavisi", "Çöl Gümüş Ayı" ve "Yıldızlı Gece Uçuşu" renk seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor.