Kuşadası'na üç gemiyle toplam 6 bin 590 turist geldi Kuşadası'na üç gemiyle toplam 6 bin 590 turist geldi
Silikon Vadisi çip devi Nvidia, Ocak ayının sonlarında sona eren çeyrekte 22,1 milyar dolarlık rekor gelir ile 12,3 milyar dolar kâr ve mali yıl için 60,9 milyar dolarlık rekor yüksek gelir bildirdi. Şirket, bir önceki yılın aynı çeyreğinde kârın 1,4 milyar dolar olduğunu, bir önceki yılın aynı üç aylık döneminde ise gelirin 6 milyar dolar olduğunu belirtti.

Nvidia hisseleri ise yüzde 9 artarken dünyanın en büyük çip üreticisi Tayvanlı TMSC'nin hisseleri yüzde 2,05′e kadar yükseldi. TSMC, ABD'li Nvidia ve iPhone üreticisi Apple gibi şirketler için gelişmiş işlemciler üretiyor. Server cihazları üreticisi Super Micro Computer hisseleri yüzde 11,42 yükseldi. TMSC'ye de ekipman üreten Hollandalı çip ekipmanı üreticisi ASML hisseleri de ABD işlemlerinde yüzde 2,7 oranında artış gösterdi. Birleşik Krallık çip tasarımcısı Arm Holdings hisseleri seans sonrası işlemlerde sırasıyla yüzde 4,08 ve yüzde 7,87 yükseldi. 

Güney Kore’nin bellek çipi üreticileri Samsung Electronics ve SK Hynix Perşembe günü sırasıyla yüzde 0,41 ve yüzde 3,22 oranında kazanç elde etti. Diğer Tayvanlı yarı iletken firmaları Orient Semiconductor Electronics ve MediaTek Perşembe günü sırasıyla yüzde 2,94 ve yüzde 1,53 artış gösterdi.

Kaynak: f5haber