Aydın'daki o işletme mühürlendi Aydın'daki o işletme mühürlendi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde tarla faresinin popülasyonunda artış gözlemlenirken, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü mücadele konusunda üreticileri bilgilendirdi.

Önemli tarım kentlerinden olan Aydın’ın Nazilli ilçesinde, büyük ölçüde ürün kaybına neden olan tarla faresinin popülasyonunda artış gözlemlendi. Bunun üzerine harekete geçen Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sahaya inerek tarlalarda inceleme gerçekleştirdi. Üreticileri tarla faresi ile mücadele konusunda bilgilendiren İlçe Tarım ekipleri, tarla faresinin beslenme ve dışkılama deliklerinin iyi ayırt edilmesi gerektiğini ve sadece beslenme deliklerine el değmeden 2-3 adet zehirli buğday tanesi koyulması gerektiğini belirtti.

Konu ile ilgili Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlçemizde tarımsal üretim yapılan alanlardaki incelemelerde tarla faresi popülasyonunun artış gösterdiği gözlemlenmiştir. Çiftçilerimizin mücadele için, tarla faresinin beslenme ve dışkılama deliklerini iyi ayırt etmesi ve sadece beslenme deliklerine el değmeden 2-3 adet zehirli buğday tanesi koyması gerekmektedir. Ekosistem için faydalı olan kuşlar gibi canlıların zehirlenmesinin önüne geçmek için zehirli buğday, fare deliğinin iç kısmına doğru koyulmalıdır” ifadeleri yer aldı.