Aydın'da 2024 yılı hac eğitim semineri yapıldı Aydın'da 2024 yılı hac eğitim semineri yapıldı
Dağınıklığı azaltın

Dağınıklığı azaltmak büyük bir proje gibi görünse de haftada sadece 20 dakikayı bir kenara ayırmanın büyük bir etkisi olabilir. 20 dakikada ne yapabilirsiniz? Çok şey! Telefonunuzda bir zamanlayıcı ayarlayın ve bir odanın belirli bir alanını örneğin, dolabınız ya da kontrolden çıkmış o çöp çekmecesini toplamak için 15 dakikanızı ayırın. Her şeyi yerine koyun ve artık size hizmet etmeyen fazladan dağınıklığı atın veya verin. Bu numarayı haftada bir, günde bir veya alanınızın kontrolden çıktığını düşündüğünüz herhangi bir zamanda yapabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla bir araya gelin

İnsanlar sosyal varlıklardır ve yakın arkadaşlara sahip olmak bizi mutlu edebilir. Kimi özlüyorsunuz? Onlara ulaşın. Bir araya gelmek için plan yapın veya sadece uzun bir telefon görüşmesi yapın. Yetişkinlikte yeni arkadaşlar edinmek neredeyse imkânsız gibi gelebilir. Mesele kaç arkadaşınızın olduğu değil. Anlamlı ilişkilere sahip olmakla ilgilidir. Sadece bir veya iki kişiyle olsa bile…

Haftanızı planlayın

Kaybolmuş gibi mi hissediyorsunuz? Her haftanın sonunda sonraki hafta için temel bir liste yapmayı deneyin. Plana sadık kalmasanız bile, çamaşır yıkayabileceğiniz, market alışverişine gidebileceğiniz veya iş yerindeki projeleri halledebileceğiniz zamanları bloke etmek zihninizi sakinleştirmenize yardımcı olabilir.

Telefon kullanımına dikkat!

Çıkarmak mı? Gerçekten! Haftada bir kez tüm elektronik cihazları kapatın ve bu kulak tomurcuklarını en az bir saat uzakta tutun. Daha sonra sizin için hala orada olacaklar. Hâlâ istiyorsanız tabii.

Doğaya karışın

Yeşil alanlarda haftada 30 dakika veya daha fazla zaman geçirmek, kan basıncınızı dengelemeye ve depresyonu engellemeye yardımcı olabilir. Yeşil alanınız mahalle parkınızdan, kendi arka bahçenizden veya bir çatı bahçesinden herhangi bir şey olabilir. Doğayı ve temiz havayı içinize çekebileceğiniz her yer olabilir. Daha da iyisi, ekstra fayda sağlamak için açık hava egzersizi de yapabilirsiniz.

Meditasyon yapın

Kendi düşüncelerinizle 5 dakika sessizce oturmak kadar basit olabilir. Daha önce bahsedilen derin nefes egzersizleri bile bir tür meditasyon işlevi görebilir.

Terapiyi düşünün

Engellerle nasıl başa çıkılacağını öğrendiğimizde kesinlikle daha mutlu oluruz. Bir problemle karşı karşıya kaldığınızda, geçmişte benzer bir şeyden geçmenize neyin sebep olduğunu düşünün. Bir duvara çarptığınızı hissediyorsanız, haftalık olarak bir terapistle konuşmayı düşünün. Terapiye başvurmak için teşhis edilmiş bir akıl sağlığı rahatsızlığınız veya bir krize sahip olmanıza gerek yok. Terapistler, insanların başa çıkma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitilir. Ayrıca, başladıktan sonra devam etme zorunluluğu yoktur. Sadece birkaç seans bile duygusal alet kutunuza yeni güzellikler eklemenize yardımcı olabilir.

Kişisel bakım ritüeliniz olsun

Hızlı tempolu bir dünyada öz bakımı ihmal edebilirsiniz. Ama vücudunuz düşüncelerinizi, tutkularınızı ve ruhunuzu bu dünyada taşır, biraz bakımı hak etmez mi? Belki çalışma haftanızı uzun, sıcak bir banyoyla gevşetebilir. Veya kendinizi şımartan bir cilt bakımı rutini yapabilir. Ya da en yumuşak pijamalarınızı giyip baştan sona bir film izleyebilirsiniz. Her ne ise, ona zaman ayırın. Gerekirse takviminize ekleyin ama yapın.

Unutmayın alışkanlıklarınızda yapacağınız düzenli birkaç değişiklik, mutluluğa ulaşmanıza yardımcı olabilir.