AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yapılmaya çalışılan algı operasyonu bu kadar da olmaz dedirtti. İncirliova’da Karayolları Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki yolun göle dönmüş halinin fotoğrafını paylaşan gazetede, “Çerçioğlu isyanları” başlığı kullanıldı. Ancak yoldaki yetki ve sorumluluğun Karayolları Müdürlüğü’nde olduğu yazılmadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçek dışı yayınlarıyla bilinen, AKP’li Mustafa Savaş tarafından desteklendiği iddia edilen bir internet sitesinde algı operasyonu yapılmaya çalışıldı. Aydın’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Devlet Su İşleri ve Karayolları Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki alanlarda büyük su birikintileri ve taşkınlar meydana geldi.

DSİ ve Karayolları Müdürlüğü’nün ayıbını örtmeye çalıştılar

DSİ ve Karayolları Müdürlüğü’nün ayıbını örtmek isteyen yandaş medya ise İncirliova’daki görüntüler üzerinden algı operasyonuna kalkıştı. Karayolları Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluğundaki Aydın-İncirliova Karayolu’nun göle dönmüş halini yayınlayan gazete, “Çerçioğlu isyanları” başlığı ile vatandaşı kandırmaya çalıştı.

Vatandaş tepki gösterdi

Karayolunda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir sorumluluğu olmamasına rağmen algı yaratmaya çalışan gazeteye vatandaşlar da tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi