Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödeme Sistemleri, son teknoloji ve mimari güncellemeleriyle iyileştirilerek devreye alındı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 Şubat itibarıyla hizmete giren TCMB Ödeme Sistemleri, Bankalararası Türk Lirası Aktarım Sistemi (EFT), Müşteriler Arası Türk Lirası Aktarım Sistemi (PÖS) ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer Sistemi (EMKT) bileşenlerini içeriyor. Sistem, daha esnek ve bağımsız bir mimariye geçiş amacıyla Banka bünyesinde geliştirilmiştir.

Lotodan 10 milyon euro kazanan gurbetçi Kürşat Yıldırım ne kadar parasının kaldığını açıkladı Lotodan 10 milyon euro kazanan gurbetçi Kürşat Yıldırım ne kadar parasının kaldığını açıkladı

Açıklamada, 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 2013'te TCMB bünyesinde yeniden tasarlanan TCMB Ödeme Sistemleri'nin, Türkiye'nin ödeme ekosisteminin ana altyapısı olarak 10 yılı aşkın bir süredir etkin ve verimli bir şekilde çalıştığı belirtildi. Geçen yıl TCMB Ödeme Sistemleri'nde yaklaşık 780 milyon işlemin gerçekleştiği ve günlük ortalama işlem adedinin 3,1 milyon olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Önümüzdeki dönemde, sektör ihtiyaçları, uluslararası standartlar ve güncel teknolojik gelişmeler ışığında sistemlerin etkin ve verimli çalışmasını sağlamak adına geliştirmelere devam edilecektir." ifadelerine yer verildi.